Labdarúgó NB I

2022.11.06. 20:10

A Paks kiütötte a Honvédot

A Paks hazai környezetben fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd együttese felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Waltner Róber együttese ezzel lezárta négymeccses nyeretlenségi sorozatát, míg a kispestiek új vezetőedzőjük, a horvát Dean Klafuric irányításával a második bajnokijukat is szerzett gól nélkül és vereséggel zárták.

OTP Bank Liga, 14. forduló: Paksi FC–Budapest Honvéd 5-0 (2-0)

Paks, 1711 néző, v.: Berke
gólszerzők: Papp (19.), Szélpál (40.), Szabó B. (52.), Varga B. (55., 68.)
sárga lap: Hahn (49.), Volter (78.), illeve Szabó A. (23.), Klemenz (72.), Gomis (74.), Doka (78.)

Paksi FC:
Nagy G. - Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Tamás O., 71.) - Papp, Balogh (Volter, 77.) - Sajbán, Szabó B., Bőle (Hahn, a szünetben) - Varga B.

Budapest Honvéd:
Tujvel - Szabó A., Prenga, Klemenz, Doka, Capan (Gomis, a szünetben), Mitrovic (Jónsson, 66.), Zsótér, Kocsis D. (Traoré, 77.), Lukic (Keresztes, 67.), Kerezsi (Ennin, a szünetben)

A kispestiek két nagy helyzetet is elrontottak a találkozó elején, ez pedig meg is bosszulta magát, a Paks ugyanis két rögzített szituációt követően magabiztos előnyre tett szert a szünetre. A hazaiak egy bedobás és egy szöglet után találtak a vendégek kapujába.

A Honvédnál kettős cserével próbáltak frissíteni a szünetben, de a terv totális csődöt mondott, a Paks tíz perc alatt újabb két gólt szerezve pillanatok alatt eldöntötte a három pont sorsát.

A kispestieknek még a szépítésre sem volt sok esélyük, a Paks teljesen megérdemelt diadalt aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!