NATO futás

2022.09.25. 12:47

Szalay-Bobrovniczky: a sport fontos egy erős, ütőképes hadsereghez

A sport „elképzelhetetlenül fontos” egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.

Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka reggeli futáson Pristinában 2022. szeptember 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország elkötelezett és megbecsült tagja a NATO-nak, amely idén is támogatja az eseményt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: az ő feladata, hogy újra egy erős, ütőképes, magabiztos, jól felszerelt, jól kiképzett és megbecsült magyar hadsereget építsen. Ebben a sportnak fontos szerepe van, a futás pedig a legtermészetesebb, a legegészségesebb és a legszebb sportok egyike.

– Fussunk együtt a békéért, mert a békéhez erő kell! – fogalmazott a miniszter, aki 900 katonával – köztük az olimpiai ezüstérmes párbajtőrözővel, Siklósi Gergellyel és a világbajnok öttusázóval, Kasza Róberttel, valamint számos civil résztvevővel együtt maga is rajthoz állt.

A 17. NATO-futást ezúttal is a Budapest Futó Fesztivál részeként rendezték meg, a10 kilométeres útvonal ezúttal kizárólag a budai oldalon haladt, a rajt és a cél a Vérmezőnél volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!