Konferencia-liga selejtező

2022.08.24. 11:30

Újabb bravúrral csoportkörbe juthat a Fehérvár

A Fejér megyei együttes tíz év alatt harmadszor juthat főtáblára valamelyik európai kupasorozatban.

Kovács Dániel, a Mol Fehérvár FC kapusa véd a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának első, 1. FC Köln-Mol Fehérvár FC mérkőzésén Kölnben 2022. augusztus 18-án

Fotó: Friedemann Vogel

Az idegenben kiharcolt egygólos előnyének birtokában jó helyzetben van a Fehérvár a Köln elleni labdarúgó Konferencia-liga-selejtező csoportkörébe jutásért zajló párharc csütörtöki visszavágója előtt, de a németországi bravúros teljesítményhez hasonlóra lesz szüksége ahhoz, hogy főtáblára kerüljön.

A székesfehérvári együttesnek a múlt héten úgy sikerült 2-1-re győznie Kölnben, hogy vendéglátója a vezető gól megszerzése után, a 20. percben emberhátrányba került. Bár a magyar alakulat a félidőben már vezetett, a szünet után nagy hangsúlyt kellett fektetnie a védekezésre ahhoz, hogy előnyben várhassa a visszavágót.

A Fehérvár a hétvégén nem lépett pályára az OTP Bank Ligában, német riválisa viszont lejátszotta aktuális bajnokiját, melyen 1-1-re végzett az Európa-ligában címvédő Eintracht Frankfurt vendégeként.

A bajnoki negyedik helyezettként kupainduló fehérváriak történetük során másodszor mérik össze erejüket német ellenféllel: 1976-ban az UEFA Kupa harmadik fordulójában a Magdeburg 5-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak. A bajnoki hetedikként a nemzetközi porondra öt év után visszatérő Kölnnek sincs jó tapasztalata magyar csapattal szemben, mivel az Újpest 1983-ban kiejtette idegenben szerzett több góllal a Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) második körében.

A Fehérvár tíz év alatt harmadszor juthat főtáblára valamelyik európai kupasorozatban, ebben az időszakban kétszer az Európa-liga csoportkörében szerepelt.

A Fejér megyei együttes a Kl-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a selejtező negyedik, utolsó körében csatlakozott a sorozathoz.

A székesfehérvári visszavágó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a Konferencia-liga csoportkörébe jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában