Labdarúgó NB I

2022.08.07. 20:17

Emberhátrányban is magabiztosan nyert a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hazai környezetben 2-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az előző szezonban bronzérmes felcsúti gárda első góljait és pontjait szerezte az új idényben úgy, hogy a 64. perctől emberhátrányban volt.

OTP Bank Liga, 2. forduló: Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, v.: Bognár
gólszerző: Corbu (38., 61.)
kiállítva: Skribek (64.)
sárga lap: Baluta (18.), Skribek (45., 64.), Stronati (45+5.), KIss T. (79.), van Nieff (82.), Major (97.), illetve Katona (6.), Boumal (45+4.), Lahne (82.), Bjelos (81.)

Puskás Akadémia:

Tóth B. - Mezgrani, Batik, Stronati, Komáromi - Kiss T., van Nieff, Baluta (Major, 85.) - Skribek, Zahedi (Bakti, 68.), Corbu

Újpest FC:

Banai - Csongvai, Diaby, Kuusk - Pauljevic (Borello, 70.), Onovo (Lahne, a szünetben), Ljuljic, Boumal (Mack, 70.), Antonov - Katona, Bjelos (Szabó B., 90.)

Az első félidőben a hazaiak futballoztak veszélyesebben, elsősorban Zahedinek voltak lehetőségei, de a csatár nem tudott élni lehetőségeivel. A felcsútiak így is hamarosan előnybe kerültek, egy szép akció végén Corbu talált be, majd az Újpest-tábor előtt kezdett ünnepelni, a felhergelt fővárosi szurkolók pedig dobálással – köztük egy kulcscsomó pályára hajításával – válaszoltak.

Nem sokkal a fordulást követően egy pontrúgást követően úgy tűnt, egyenlít az Újpest, de egy hosszas VAR-vizsgálatot követően Diaby gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Néhány perc múlva Corbu második góljával növelte előnyét a felcsúti gárda, amely csakhamar emberhátrányba került: Skribek egy ártalmatlan szituációban begyűjtötte második sárga lapját, s Hornyák Zsolt vezetőedző érthetően akadt ki futballistájára.

A Puskás Akadémia az utolsó fél órában tíz emberrel őrizte előnyét, gyors ellentámadásokra rendezkedett be, és könnyedén tartotta otthon a három pontot.

Borítóképünkön Alexandru Baluta, a Puskás Akadéma játékosa. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!