NBI

2022.08.13. 22:35

Az utolsó pillanatban egyenlített az Újpest a ZTE ellen

A második félidőben emberelőnyben futballozó Újpest FC hazai pályán az utolsó pillanatban alakította 1-1-re az eredményt a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Eleinte mindkét csapat elsősorban távoli lövésekkel próbálkozott, majd Branko Pauljevic közelről, éles szögből lőtt a kapufa mellé. A játék képe alapján némileg váratlan volt, hogy a 32. percben megszerezte a vezetést a rendhagyó, khaki-narancssárga színösszeállítású, ráadásul Zalaegerszeg térképét mintázó mezben játszó vendégcsapat. 

Tajti Mátyás lapos, pattogós indítását követően az elmélázó védők és a kapujából rossz ütemben kimozduló Banai Dávid között Németh Dániel lőtte a labdát a hálóba.

Az első félidő hosszabbításában Gergényi Bence visszahúzásért megkapta második sárga lapját, így a ZTE 1-0-s előnyben, de emberhátrányban mehetett a szünetre.

Több nagy hazai helyzettel kezdődött a második felvonás, ráadásul az újpestiek rendre közelről veszélyeztettek. Állandósult a fővárosiak fölénye, ezért egyoldalú volt a játék, a ZTE csupán néhány kósza ellenakciót tudott vezetni, ám ezek nem hordoztak veszélyt magukban. A szemfüles védőknek, valamint a bravúros védéseket bemutató Demjén Patriknak köszönhetően egészen a hosszabbításig nem kaptak gólt a zalaiak.

A 91. percben Tajti kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, és ezt a videobíró-stáb jóváhagyta.

 A meccs utolsó momentuma az Újpest egyenlítése volt: a 93. percben Giuseppe Borello beadását Junior Tallo közelről a hálóba fejelte.

Újpest FC-Zalaegerszeg (OTP Bank Liga, 3. forduló ): 1-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 3219 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Junior Tallo (93.), illetve Németh D. (32.)

sárga lap: Antonov (34.), Bjelos (89.), illetve Gergényi (34., 45+1.), Mocsi (39.), Ubochioma (51.), Májer (53.), Tajti (57.)

piros lap: Gergényi (45+1.)

Újpest:

Banai - Pauljevic (Simon K., 66.), Diaby, Csongvai, Kuusk (Bjelos, a szünetben), Antonov - Ljujic (Borello, 78.), Onovo, Boumal - Lahne (Junior Tallo, 66.), Katona M.

Zalaegerszeg:

Demjén - Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi - Ubochioma (Carioca, 55.), Sankovic, Tajti, Májer (Mim, 55.; Kovács B., 80.) - Szalay (Huszti, a szünetben), Németh D. (Manzinga, a szünetben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!