A századik arany

2022.08.11. 19:36

Vizes Eb: aranyérmes a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme a kontinensviadalokon. A női váltó harmadik lett.

A győztes magyar váltó tagjai, Milák Kristóf, Márton Richárd, Holló Balázs és Németh Nándor (b-j) a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon aranyérmes együttes júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnokságra "állt újra össze", akkor 7:06.27 perces országos csúccsal lett ötödik, most ebből közel egy másodpercet faragva, 7:05.38 perccel zárt az élen.

A nőknél a Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla összeállítású staféta 7:55.73-mal a harmadik helyen ért célba. 

PÁDÁR Nikolett; HOSSZÚ Katinka; KÉSELY Ajna; ÁBRAHÁM Lilla
A bronzérmes magyar váltó tagjai, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikoletta (b-j) a női 4x200 méteres gyorsváltó eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én
Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszúnak ez volt a 97. érme világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában