Tenisz

2022.07.31. 10:39

Udvardy Panna megnyerte a ITF-tornát

A magyar játékos megnyerte a 60 ezer dollár (23,7 millió forint) összdíjazású salakpályás ITF-tenisztornát az olaszországi Cordenonsban.

Az első helyen kiemelt magyar játékos - az ITF honlapja alapján - a torna döntőjében két sima játszmában, 6:2, 6:0-ra múlta felül a másodikként rangsorolt orosz Elina Avaneszjant.

Udvardy - aki a tornán öt meccset tudott le szettveszteség nélkül - karrierje tizedik ITF-tornagyőzelmét aratta, legutóbb tavaly novemberben Brazíliában nyert, egy hasonlóan 60 ezer dolláros viadalon, ahol szintén Avaneszjannal találkozott a fináléban.

Sikerével Udvardyt hétfőtől ismét a top 100 között jegyzik majd a világranglistán. Legutóbb a július 11-én kiadott rangsorban volt a legjobbak között, akkor a 94. helyen állt.

Borítókép: Udvardy Panna a román Ana Bogdan elleni mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztornájának első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 12-én. MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!