Birkózó akadémia

2022.07.06. 09:20

Nem volt még ilyen eredményes első féléve a magyar birkózóknak

A legfiatalabb, U15-ös korosztály kivételével minden korcsoport számára lezárultak az idei Európa-bajnokságok, amelyeket egytől egyig kiemelkedő eredményekkel zártak a magyar sportolók.

A magyar szövetség összegzése szerint ezek voltak minden idők legjobb Eb-szereplései, a kiemelkedő sikerekben pedig komoly szerepet játszottak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) növendékei. A csepeli székhelyű, állami szinten kiemelt sportági akadémián tavaly óta folyik a munka, a növendékek ott vesznek részt központi felkészítésben, ugyanakkor közben a klubjaik kötelékében maradnak.

A budapesti felnőtt Eb-n szerzett kilenc magyar éremből – 2 arany, 2 ezüst, 5 bronz – hármat akadémista szerzett: Váncza István ezüst-, Nagy Bernadett és Dollák Tamara bronzérmes lett. Az U23-as kontinensviadalon a tíz magyar érmesből hét, az U20-as Európa-bajnokságon szerepelt öt magyar dobogós közül négy, míg az U17-es Eb nyolc medált nyert sportolója közül öt a KIMBA-n készül a versenyekre.

„Szeretettel gratulálok a fiataloknak, és hálásan köszönöm az anyaegyesületeik - ESMTK, UTE, FTC, Kőbánya SE, Csepel TC, BHSE, Érd, Dorog, Orosháza, Sziget SC, Tököl, Cegléd, Vasas SC, Dunaújváros, Soltvadkert, Magyarkanizsa – és a KIMBA mestereinek a lelkiismeretes felkészítésüket, a kemény edzésmunkát. Hajrá, magyar birkózók! Hajrá, KIMBA!” – idézte a szövetség hírlevele Németh Szilárdot, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnökét, aki a KIMBA alapítója.

Borítókép: Növendékek fogadalmat tesznek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) évnyitó ünnepségén 2021. szeptember 3-án / MTI / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!