Wimbledon

2022.06.30. 16:16

Udvardy elvesztette a döntő szettet, kiesett

Udvardy Panna elvesztette a döntő szettet a belga Elise Mertens ellen, így egyesben a második fordulóban búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságtól.

A WTA-rangsorban századik magyar játékos és az esélyesebb Mertens (31.) találkozója szerdán este sötétedés miatt félbeszakadt. Az első játszmát Udvardy nyerte, majd a rivális egyenlített úgy, hogy két meccslabdát is hárított, így csütörtökön kora délután a döntő szettet kezdték a felek.
Ebben Mertens azonnal elvette Udvardy adogatójátékát, a sajátját pedig hozta, így lépéselőnybe került. A folytatásban, 2:3-nál és 3:4-nél több bréklabdája is volt a magyar teniszezőnek, végül a hetedikkel sikerült élnie, ezzel egyenlítenie. A folytatásban adogatóként kilenc bréklabdát hárítva Udvardy kínkeservesen került 5:4-es előnybe, innentől azonban egyetlen játékot sem nyert, azaz a 3 óra 18 perces összecsapás végén Mertens örülhetett, aki a 2018-as bajnok, 15. helyen kiemelt német Angelique Kerberrel találkozik a harmadik fordulóban.
Udvardy kiesésével egyesben már nincs magyar versenyben Wimbledonban.

Eredmények, nők, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Elise Mertens (belga, 24.)-Udvardy Panna 3:6, 7:6 (7-5), 7:5

   később:
   női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Gálfi Dalma, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Belinda Bencic, Storm Sanders (svájci, ausztrál) 16.45 körül
Bondár Anna, Greetje Minnen (magyar, belga)-Elise Mertens, Csang Suaj (belga, kínai, 1.) 17.20 körül
Udvardy Panna, Kaitlyn Christian (magyar, amerikai) - Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez (amerikai, ausztrál, 10.) 17.20

Borítókép: Udvardy Panna (MTI/EPA/Kieran Galvin)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!