Vizes vb

2022.06.21. 10:53

Németh és Szabó is elődöntős 100 méter gyorson

Németh Nándor a 9., Szabó Szebasztián a 13. idővel bejutott az elődöntőbe 100 méter gyorson kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A szombati nyitónapon a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaiként ötödik magyarok közül elsőként Németh ugrott medencébe. A tavalyi tokiói olimpián döntős versenyző – aki 1964 után az első magyar finalista volt ebben a számban – láthatólag nem adott ki magából mindent, 47.81 másodperces országos csúcsához képest ezúttal 48.33-mal csapott célba.

A 22 éves úszó elmondta, 200-on figyelte az előző futamokat, hogy milyen időre lehet szükség a továbbjutáshoz, most azonban „nem követte el ezt a hibát”, hiszen a mezőnyben hozzá hasonlóan többen is szenvednek. Megjegyezte, a váltó tagjaként már bekerült 48 másodperc alá a világbajnokságon (16 századra volt országos csúcsától a staféta első tagjaként a fináléban), ezt mindenképpen szeretné megismételni az elődöntőben.

A mezőnnyel kapcsolatban megjegyezte, a román David Popovici „foghatatlannak” tűnik, és a 16 éves tehetség, aki hétfőn 200-on nyert, szerinte az amerikai Caeleb Dresselt is legyőzi majd.

Szabó ugyanakkor már reggel kitett magáért, hiszen egyéni legjobbjától (48.45) mindössze két századdal elmaradva teljesítette a távot. A győriek úszója a vegyes zónában arról beszélt, hogy nem ez a legerősebb száma, és nehezen is bírja a reggeli úszást, de mindent beleadott, az elődöntőben pedig szeretne tovább javítani az idején.

Borítókép: Németh Nándor a 200 méteres férfi gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában