Masped Kupa

2022.05.08. 20:45

Kilenc éremmel zártak a magyarok a Nemzeti Lőtéren

A magyar sportlövők négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárták a vasárnap véget ért Masped Kupa nemzetközi versenyt, amelyet a budapesti Nemzeti Lőtéren rendeztek.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a zárónapon Major Veronika az első, Csonka Zsófia a harmadik, Sike Renáta pedig a negyedik helyen végzett a nők 25 méter pisztoly versenyszámában. Az alapverseny második felében, a 30 gyors részben mindhárman nagyon jól lőttek, így Major 582 körrel harmadikként, Csonka 581 körrel hatodikként, Sike 580 körrel nyolcadikként jutott a nyolcas fináléba.

Ott Major az egyik négyes csoportot 16 találattal megnyerte, a másik négyesben Csonka végzett az első helyen 15 találattal Sike előtt. A négy fős éremcsatában is a magyarok vitték a prímet, és a versenyt végül Major 26 találattal nyerte meg, a német Sandra Reitz lett a második (22), Csonka a harmadik (16), míg Sike a negyedik 10 találattal.

Az 50 méter puska fekvő versenyszámban – amely már nem olimpiai szám – Török Ferenc 624,9 körös eredménnyel nyert az olimpiai és világbajnoki érmesekkel tűzdelt mezőnyben. A nőknél ebben a számban Lovász Dorina volt a legjobb magyar, 620,6 körrel a negyedik helyen végzett.

Minden szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Masped Kupa. Itt voltak Európa legjobb sportlövői, magas eredmények születtek, a magyar válogatott versenyzők pedig nagyszerűen szerepeltek

– nyilatkozta Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A nemzetközi viadalon 18 ország képviselői vettek részt.

Borítókép: Major Veronika sportlövő edz a II. Európa Játékok kezdete előtt egy nappal a minszki sportlövő központban 2019. június 20-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!