HUMDA

2022.05.20. 16:03

Enduromotoros világbajnoki futamot és raliversenyt rendeznek Zalaegerszegen

A két verseny mellett gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági programra is sor kerül.

Augusztus első hétvégéjén motoros EnduroGP világbajnoki futamot és raliversenyt szervez Zalaegerszegen a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amely a kétnapos rendezvény keretében a közlekedésbiztonságra is nagy hangsúlyt fektet.

A HUMDA pénteki közleménye szerint a hétvége eseményein ingyenes a részvétel, a két verseny mellett gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági programra és az utcai motorosok számára szervezett Moto Safety vezetéstechnikai tréningre is sor kerül.

Az EnduroGP világbajnoki sorozat leegyszerűsítve a raliversenyzés kétkerekű változatának is tekinthető, a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) pedig támogatja a zalaegerszegi verseny megrendezését, amely a versenynaptárban a szlovákiai viadal után kapott helyet

– írta a HUMDA, hozzátéve, hogy a futam központja várhatóan a zalaegerszegi Városi Sportcsarnok parkolójában lesz, a mért és összekötő szakaszokat pedig a városhoz közeli területeken bonyolítják le. A versenyen várhatóan több magyar motoros is rajthoz áll.

A ZEG Rally Show névre keresztelt, először tavaly augusztusban megrendezett ralis fesztivált augusztus 7-én rendezik, a HUMDA közlése szerint pedig az esemény „koncepciója nem változik, bemutatóversenyre kerül sor Zalaegerszeg belvárosában és a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, illetve több új szakaszon”.

A program a hagyományos raliversenyek látványát nyújtja majd, így a verseny össztávja is nőni fog, több izgalmat nyújtva mind a nézőknek, mind az indulóknak

– áll a közleményben.

Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, az ügynökség számos területe bemutatkozik majd a zalaegerszegi hétvégén, kiemelve, hogy az autó- és motorversenyzés mellett „a közlekedésbiztonság is nagy szerepet kap ezekben a napokban”.

Azoknak is varázslatos élményben lehet majd részük, akik az EnduroGP világbajnoki futamára látogatnak ki, hiszen itt a legrátermettebb terepmotorosok mérkőznek meg, a már szinte hagyományosnak tekinthető ZEG Rally Show-n pedig meglehetősen látványos és impulzív módon népszerűsítjük a ralisportot

– mondta Weingartner Balázs.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: HUMDA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában