Nehéz kimondani

2022.03.15. 12:19

Visszavonult Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó

A étszeres olimpiai, nyolcszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok szerette volna még ezt az évet végigcsinálni, de mint mondta, már nem fér bele.

Bejelentette visszavonulását Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai, nyolcszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok kajakozó.

"Szerettem volna még ezt az évet végigcsinálni, de már nem fér bele. Nem tudom belerakni azt az energiát, ami ahhoz kell, hogy az ember sikeres legyen, mert a mindennapi életem elsiklott a gyerekek és a munka felé" - nyilatkozta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a 41 éves sportoló.

Hangsúlyozta: nem hiszi, hogy folytatni fogja, csak ezt nehéz kimondani egy olyan szerencsétlen év után, mint a tavalyi, amikor nem úgy jöttek össze számára a dolgok, ahogy szerette volna.

"Tavaly sem sikerült csapatba kerülnöm, pedig úgy gondolom, sokat edzettem. Az agyamat sem tudom már annyira odarakni a mindennapi dolgok mellett, amennyire kellene" - magyarázta.


Fazekas-Zur egy ideje komoly nyaki porckorong-sérüléssel küzd, erről elmondta, hogy műtétre nem volt szüksége, és mivel jelenleg nem végez olyan edzésmunkát, mint korábban, nincsenek panaszai sem.

Fazekas-Zur 2012-ben Londonban Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Kovács Katalinnal, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig Szabóval, Kozákkal és Csipes Tamarával lett olimpiai bajnok a kajak négyesek 500 méteres versenyében.

Forrás: MTI

Borítókép: Fazekas-Zur Krisztina a kajak-kenusok első világbajnoki válogatóján a Szeged melletti Maty-éren, a Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban 2015. június 6-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!