Helyzetjelentés Pekingből

2022.02.10. 11:30

Varnyú megérkezett, mégis Kónya indul 1500 méteren

Helyi idő szerint csütörtök délután megérkezett a pekingi téli olimpiára Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki koronavírus-fertőzés miatt csatlakozik ilyen későn a többiekhez.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta, hogy Varnyú csütörtökön még nem tud jégre menni, és este vagy pénteken találkozhatnak vele először, ha a megérkezésekor vett mintájával elvégzett teszt negatív eredményt hoz.

   

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett pénteken a váltó elődöntőjében még Nógrádi Bence lesz biztosan bevethető. Varnyú pedig akkor, ha kiengedik a szállodai kötelező karanténból, és a hosszú út után megfelelő állapotban lesz. 

A magyarok ebben a számban szerezték az ország történetének első téli olimpiai aranyérmét. A staféta fináléját szerdán tartják.

   

Bánhidi elmondta, hogy női 1500 méteren Jászapáti Petra mellett nem Kónya Zsófiának, hanem a tartaléknak jelölt Sziliczei-Német Rebekának szavaztak volna bizalmat, mert ezen a távon jobbnak tartják és megérdemelné a pekingi indulást, technikai okok miatt azonban a cserére nem kerülhet sor. A nemzetközi szövetség csütörtökön arról tájékoztatta a magyar küldöttséget, hogy Sziliczei-Németet nem lehet becserélni, így mégis Kónya szerepel a leghosszabb egyéni távon is jövő szerdán.

Forrás: MTI

Borítókép: Varnyú Alex a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtőzében Szófiában, 2019. március 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában