Ukrán válság

2022.02.26. 13:10

Harkovi gyerekek jégkorongoznak Debrecenben – nem tudnak hazamenni

A Debreceni Hoki Klub és a magyar szövetség is segít.

Február 25-én kezdődött Debrecenben az U16-os korosztályban a Carpathian Junior Hockey League (CJHL) nemzetközi hokitorna. A megmérettetésen egy, az ukrajnai Harkovból érkező csapat is részt vesz írja a Haon.hu, a Hajdú-Bihar megyei hírportál.

 

Már a határ közelében jártak, amikor megtudták, hogy nem lesz hova hazamenniük.

Átjöttek a határon, és ebben a bizonytalan állapotban is vállalták a mérkőzéseket. Ez igen tiszteletreméltó sportolói magatartás. Fegyelmezetten, gyerekként végigjátszani több mérkőzést, miközben nem tudják, mi van családtagjaikkal – fogalmaz a debreceni jégkorongozó gyerekek szüleihez írt körlevelében a Debreceni Hoki Klub elnöke. 

Plásztán-Brehószki Márta kitért rá, bár tettek lépést elszállásolásuk érdekében, úgy néz ki, a csapat Lengyelországba megy a debreceni mérkőzések után. 

– Bár felajánlottam, hogy szállásban, étkezésben, ruházatban is szívesen segítünk, a harkovi csapat edzője ezt nem fogadta el. A Magyar Jégkorong Szövetséggel azt beszéltük meg, hogy ők tisztálkodási csomagokat vesznek nekik, a Debreceni Hoki Klub pedig az útra szendvicseket, üdítőket, csokoládét és snacket biztosít.

 

Harkov Ukrajna második legnépesebb városa – 1,4 millióan lakják. Kijevtől 480 kilométer távolságra fekszik, keleti irányban.

Borítókép: Illusztrációfotó / Debreceni Hoki Klub / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!