Vizes vb-2022

2022.02.07. 15:26

Gyurta Dániel: fantasztikus hír a sportolók szempontjából a vb-rendezés

Az olimpiai és világbajnok Gyurta Dániel a sportolók szempontjából fantasztikus hírnek nevezte, hogy hétfőn kiderült, idén vizes vb-t rendezhet Magyarország.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja az M1 aktuális csatornának nyilatkozott a nemzetközi szövetség bejelentésére reagálva. Emlékeztetett rá, néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy 2019 után csak 2023-ban lesz a következő világbajnokság, és ez nagyon hosszú vb nélküli idő lett volna a versenyzőknek.

"Örömteli, hogy Budapest ismét be tudott ugrani és meg tudja rendezni idén a világbajnokságot" - mondta, felidézve, hogy a magyar főváros 2017-ben is hasonló helyzetben, egy másik város visszalépése után lehetett házigazda, igaz, akkor két év állt rendelkezésre a felkészülésre.

"Akkor szinte a semmiből sikerült felépíteni egy olyan létesítményt, ami azóta is a világ egyik legjobb uszodája, és egy fantasztikus hangulatú vb-t tudtunk rendezni Budapesten és Balatonfüreden. A FINA láthatta, hogy ha Budapestnek adja a rendezést, akkor az világszínvonalú lebonyolítást garantál" - fogalmazott Gyurta Dániel.

"Ez egy óriási sportdiplomáciai siker, amely azt mutatja, hogy a nemzetközi szövetség bízik Budapestben, bízik a magyarokban, hogy a vb minden résztvevőnek felejthetetlen élményt fog jelenteni" - mondta az egykori klasszis úszó, hangsúlyozva, hogy ezúttal már minden létesítmény készen áll, és a vb minden magyar sportoló számára óriási lehetőség lesz.

Magyarország azután jutott a lehetőséghez, hogy a 2022-re halasztott vb-t Fukuoka idén sem tudta megrendezni a koronavírus-járvány miatt, és kérte az újabb halasztást, a FINA pedig múlt kedden erősítette meg hivatalosan, hogy Fukuokában 2022. május 13-29. helyett 2023. július 14-30-án bonyolítják le a vb-t. Hétfőn reggel pedig a nemzetközi szövetség - vezető testületének reggeli jóváhagyása után - bejelentette, hogy idén is lesz világbajnokság, és azt Budapesten tartják június 18. és július 3. között.

A magyar szövetség sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a világ legjobb úszóinak, műúszóinak, műugróinak és vízilabdázóinak versenyeit csak már meglévő helyszíneket rendezik, s a vízilabdatorna egyes meccseire a fővároson kívül, Debrecenben, Szegeden és Soporonban kerül sor.

Borítókép: Gyurta Dániel (Mónus Márton/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!