Férfi kézilabda Eb

2021.12.08. 17:22

Jövő csütörtökön teszt a budapesti arénában

Jövő csütörtökön tartják a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság alkalmából épült budapesti multifunkcionális aréna teszteseményét, amelyen részt vesznek a sportág elmúlt évtizedeinek meghatározó magyar szereplői is.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a könnyűzenei koncerttel, All Star-mérkőzéssel és szurkolói aktivitásokkal zajló, egész estés programot több cél és szándék hívta életre.

 

"Szeretnénk, ha az Európa-bajnokság minél biztonságosabban és zökkenőmentesebben zajlana, különös tekintettel igaz ez sportágunk új ékszerdoboza, az Eb központi helyszíne, a budapesti aréna eseményeire" - mondta a rendezvényről Kovács Barbara, az EHB 2022 Kft. ügyvezető igazgatója. "Nagy kihívás egy ekkora létesítményt szolgálatba állítani, így a bevett protokoll és az Európai Kézilabda Szövetség elvárásainak megfelelően minden helyszínen teszteseményt kell szerveznünk, ahol modelleznünk kell a szurkolók érkezését, beengedését, a csarnokon belül történő mozgásukat, valamint az ott zajló események technikai működését. Úgy gondoltuk, legyen ez a főpróba egy kicsit színesebb, élménygazdagabb, így kiegészítő programokat szerveztünk."

Hangsúlyozta:

az aktuális járványügyi szabályokat betartva rendezik meg az eseményt, a jegyek eladásából befolyó összeget pedig a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának ajánlják fel.

A 16 órás kapunyitás után 17.30-tól a Magyar Kézilabda Szövetség beiktatja új tagjait a Hírességek Csarnokába, majd All Star-pillanatokat élvezhet a közönség. Előbb a női válogatott korábbi legendáié lesz a főszerep, majd az elmúlt évtizedek meghatározó férfi játékosai vívnak gálamérkőzést. Többek között Kökény Beatrix, Pádár Ildikó, Farkas Ágnes, Farkas Andrea, Simics Judit, Pálinger Katalin, Kántor Anikó, Tóth Beatrix, Éles József, Nagy László, Mocsai Tamás, Kotormán Attila, Putics Barna, Ilyés Ferenc, Vadkerti Attila, Rosta István, Ivo Diaz, Iváncsik Gergő és Pásztor István lépnek pályára az arénában. A férfi All Star-mérkőzés szünetében az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott tagjaival találkozhat a közönség.

 

A 21 óráig tartó program keretében a Punnany Massif is koncertet ad.

 

A szervezők által "Főpróbának" elnevezett eseményre szerdán (ma) indul a jegyértékesítés. Az Eb-re korábban belépőt vásárolt szurkolók ingyenes jegyet igényelhetnek, erről külön e-mailt kapnak. A tesztre védettségi igazolvánnyal lehet belépni és kötelező lesz a maszkviselés.

 

A Népliget mellett a 2022-es Európa-bajnokság alkalmából felépült aréna befogadóképessége 20 022 fő, legmagasabb pontja 40,5 méter. A kézilabda mellett más sportágak eseményeire, kulturális és egyéb programok megrendezésére is alkalmas lesz a jövőben. A szlovákokkal közös rendezésű Európa-bajnokság során itt játssza csoportmérkőzéseit a magyar válogatott (Hollandia, Portugália és Izland ellen), itt rendezik az egyik középdöntős csoportot, valamint a torna végjátékát is - összesen 23 mérkőzésnek lesz a helyszíne.

Borítókép: Színes esti kivilágításban a Budapest-Népliget autóbusz-pályaudvar szomszédságában felépült Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok. 

MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!