medencés ob

2021.10.23. 19:50

Rasovszky legyőzte Milákot, de náluk is volt gyorsabb

Rasovszky Kristóf jobbnak bizonyult Milák Kristófnál 1500 méteren az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán Szegeden.

Az ob második napja ugyan a korosztályos versenyzőké – a felnőttek pénteken 10, vasárnap 5 kilométeren versenyeznek -, külön kérésre azonban a sportág két tokiói érmese is kapott egy-egy (fél)pályát a szombat délelőtti 1500-as futamokban (a nagyszámú nevezés miatt a medence átellenes oldaláról egyszerre indul egy-egy úszó mindegyik pályán, azaz osztoznak egy-egy sávon).

A Tokióban 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf – amint arról a magyar szövetség a tudósításában beszámol – ki akarta próbálni magát ezen a távon, a japán fővárosban 10 kilométeren ezüstérmes Rasovszky pedig a decemberi nyíltvízi viadalok hajrájára igyekezett „beállítani” a sebességét.

Utóbbi 15:32.96 percet úszott, előbbi pedig 15:41.38-cal csapott a célba, de mindkettőjüknél gyorsabb volt a Balaton Úszó Klub versenyzője, az ifjúságiak között győztes Betlehem Dávid: a nyáron 1500-on junior Eb-ezüstérmes, 10 kilométeren Európa-bajnok veszprémi úszó 15:20.85 perc alatt teljesítette a távot és győzött ezzel az U19-esek között a szegedi Tiszavirág Sportuszodában.

A nők legidősebb utánpótlás korosztályában Mihályvári-Farkas Viktória, győzött 16:45.44-gyel. Az FTC versenyzője, aki a májusi Eb-n 400 vegyesen ezüstérmes, majd az olimpián ugyanezen a távon hatodik volt, egyértelműen a mezőny fölé nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában