Ország-világ

2021.07.15. 21:25

Az MLSZ nem nyeli le a békát, fellebbez az UEFA büntetése ellen

A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbezést nyújt be az európai szövetség rá kiszabott büntetése ellen, derült ki Csányi Sándor MLSZ-elnök a Mandinernek adott interjújából.

Budapest 210114 Labdarúgás Válogatott Foto mlsz.hu - Baricsa Gabor A képen: Csányi Sándor

Forrás: mlsz.hu

Fotó: Baricsa Gabor

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kettő plusz – felfüggesztett büntetésként – egy zárt kapus mérkőzésre büntette, illetve százezer euró befizetésére kötelezte a magyar szövetséget. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor szerdán szólalt meg először a döntéssel kapcsolatban, de csak rendkívül szűkszavúan nyilatkozott.

A Mandinernek azonban részletes interjút adott a labdarúgó Európa-bajnokság befejeztével, és ebben elmondta az álláspontját az UEFA által kiszabott büntetésről is – szemlézte a Magyar Nemzet.

– Az MLSZ még részletes indoklást vár a döntés kapcsán, az ügy általunk megismert részleteit nyilvánosságra hoztuk. Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre. Természetesen fellebbezünk a döntés ellen, és mindent megpróbálunk megtenni, hogy akiket felelősség terhel, polgárjogi eljárásban feleljenek tettükért, ideértve akár az összeg peres úton való behajtását is. Ebben segítenek bennünket a birtokunkban lévő, lényegesen jobb minőségű kamerafelvételek – húzta alá Csányi.

A Csányi Sándorral készült interjút ITT olvashatják.

Borítókép: Csányi Sándor MLSZ elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!