wimbledon

2021.06.30. 20:06

Fucsovics a 32 közé jutott

Fucsovics Márton pályafutása során először bejutott a 32 közé a wimbledoni teniszbajnokságon.

Hungary's Marton Fucsovics returns to Italy's Jannik Sinner on the first day of the 2021 Wimbledon Championships at the The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 28, 2021. (Photo by Mike Hewitt / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP / POOL

Fotó: AFP

A 29 éves magyar éljátékosra, aki az első fordulóban a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnert búcsúztatta, ezúttal a 27 esztendős Jiri Vesely várt. A cseh teniszező pályafutása legjobbjaként, még 2015-ben 35. is volt az ATP-rangsorban, amelyen jelenleg a 72. pozíciót foglalja el. Idei (8/9) és karriermérlegében is (130/146) több volt a vereség, mint a győzelem. Pályafutása során eddig két ATP-tornán diadalmaskodott: 2015-ben Aucklandben, 2020-ban pedig Púnában.

A világranglistán 48. Fucsovics és balkezes riválisa eddig kétszer találkozott: 2020-ban a dohai kemény pályás viadal selejtezőjében a magyar, 2015-ben Prostejovban egy Challenger-versenyen, salakon Vesely nyert.

Szerdai összecsapásukon a cseh teniszező jutott először bréklabához, de Fucsovics ezt hárította, majd 3:2-es vezetésénél – második fogadóelőnyét egy szép egyenes tenyeressel kihasználva – elvette riválisa szerváját, a folytatásban pedig adogatóként magabiztos játékkal 42 perc után szettelőnybe került.

A második játszmában a nyíregyházi játékos egy kiváló, röviden visszaküldött adogatásfogadással azonnal brékelni tudott, és mivel adogatóként szinte hiba nélkül teniszezett, 5:4-nél előnye megduplázásáért szerválhatott. Az első két pontot ekkor Vesely nyerte, aki azonban a következő labdamenet után – 15:30-nál – a derekát fájlalva pályán kívüli ápolást kért, majd feladta a mérkőzést.

„Magabiztosan mentem pályára, tudtam, hogy esélyes vagyok, csak nem szabad bénáznom”

- nyilatkozta Fucsovics a találkozó után.

Kiemelte, nem szeret balkezes játékossal játszani, mert „fordítva kell gondolkodni”, de szerencsére sikerült megoldania a feladatot. Megjegyezte, sajnálta a derekát meghúzó Veselyt, mert gyerekkoruk óta „labdázgatnak” együtt.

„Wimbledon eddig nem igazán sült nekem, nem is értem miért, pedig szeretek füvön játszani. Úgy érzem, most elkaptam a fonalat, nyerni akarok a következő meccsemen is” – tekintett előre a harmadik fordulóra a magyar játékos.

Fucsovics a 32 között a kilencedik helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmannal, vagy a hazai közönség előtt szereplő Liam Broadyval (143.) találkozik.

A magyar játékos párosban és vegyes párosban is játszik a füves pályás Grand Slam-tornán: előbbiben az olasz Stefano Travaglia oldalán a Radu Albot, Nikoloz Baszilasvili moldovai, georgiai kettőssel csap össze, míg utóbbiban – Babos Tímea partnereként – az indiai Sania Mirza és Rohan Bopanna ellen kezd.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

férfiak:

Fucsovics Márton-Jiri Vesely (cseh) 6:3, 5:4-nél Vesely feladta.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!