olimpiai selejtező

2021.05.08. 11:45

Nincs újabb magyar tekvondós kvóta

Patakfalvy Luca a nyitómeccsén, Józsa Levente pedig a második fellépésén kikapott a tekvondósok szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így egyikük sem szerzett kvótát a tokiói ötkarikás játékokra.

Patakfalvy, az MTK Budapest 20 éves sportolója – aki április elején, ugyancsak a bolgár fővárosban Európa-bajnoki bronzérmet nyert – szombaton a nők 57 kilogrammos küzdelmi kategóriájában a legjobb nyolc közé kerülésért lépett tatamira a görög Fani Tzeli ellen, és 14-1-re alulmaradt.

Józsa Levente, a TFSE 19 esztendős tekvondósa a második versenynap első mérkőzésén a romániai Simon Szabolccsal csapott össze a 68 kilósok mezőnyében és 23-3-as győzelemmel lépett tovább a legjobb 16-ba. A nyolcaddöntős mérkőzése azonban a végállomást jelentette a 2019-ben Eb-bronzérmes magyar számára: a kategóriában az első helyen kiemelt török Hakan Recber 19-6-ra diadalmaskodott felette.

A szófiai tornáról így egyedül a 18 éves Salim Omar vívta ki a magyar csapatból az olimpiai indulás jogát, miután a pénteki nyitónapon az 58 kilós kategóriában három győzelemmel a döntőbe verekedte magát, ami tokiói kvótát ért számára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában