Női kosárlabda Euroliga

2021.04.15. 08:07

Gáspár Dávid: hatalmas teljesítmény, hogy ismét ott vagyunk a Final Fourban

A lehetőség megragadását hangsúlyozta a Euroliga isztambuli négyes döntője előtt Gáspár Dávid, a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának a vezetőedzője.

Sopron, 2020. december 1. Gáspár Dávid, a Sopron vezetõedzõje a nõi kosárlabda Euroliga D csoportjában játszott Sopron Basket-Bourges Basket mérkõzésen a soproni Novomatic Arénában 2020. december 1-jén. A házigazda Sopron Basket 70-60-ra legyõzte a francia Bourges-t. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A sorozatban harmadik Final Fourjukban szereplő soproniak szerdán érkeztek meg Törökországba, teljes kerettel.

„Így az idény vége felé természetesen vannak sérültek, de mindenkire számíthatok ezen a két meccsen” – mondta a tréner.

„Nagyon komoly teljesítménynek tartom, hogy ismét ott lehetünk az Euroliga végjátékában, és élni akarunk a lehetőséggel.

Tudjuk, hogy a finálé küszöbén állunk, és szerencsére elkerültük az elődöntőben a Jekatyerinburgot, amely alighanem a világ legjobb csapata” – utalt a legutóbbi két kiírásban győztes uráli elitalakulatra.

A jelenlegi szezonban 36 győzelem mellett mindössze két vereséget elszenvedett zöld-sárgákra – ebből az egyik adminisztrációs hiba miatt történt az NB I negyeddöntőjében – mindazonáltal így sem vár könnyű feladat péntek este.

„A Salamanca elvileg verhetőbb, mint a Jeka, de az oroszokhoz hasonlóan ők sem kaptak még ki az Euroliga-idényben.

Kemény és agresszív védekezés jellemzi a spanyolokat, támadásban pedig sok fegyverük van. Jól szervezett, komplex csapat, amely nehéz ellenfélnek ígérkezik” – vélekedett Gáspár Dávid.

A soproniak 2018-ban és 2019-ben is megrendezték a Final Fourt, három éve ezüstéremmel zártak – a döntőben a Jekatyerinburgtól kikapva -, két éve pedig negyedikek lettek. Előzőleg 2009-ben is részt vettek az Euroliga négyes döntőjében, akkor Salamancában ugyancsak a negyedik helyen végeztek.

Az isztambuli buboréktorna pénteki elődöntőjében a 13-szoros magyar bajnok a Salamancával találkozik, míg a házigazda Fenerbahce a Jekatyerinburggal játszik. A Sopron mérkőzéseit élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

A program:

elődöntő, péntek:

Fenerbahce (török)-Jekatyerinburg (orosz) 16.00

Sopron Basket-Salamanca (spanyol) 20.00

helyosztók, vasárnap:

bronzmérkőzés 14.00

döntő 18.00

Forrás: MTI

Borítókép: Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője a női kosárlabda Euroliga D csoportjában játszott Sopron Basket-Bourges Basket mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2020. december 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában