vasárnap

2021.04.16. 22:14

A bronzéremért küzdhet a Sopron a női kosárlabda Euroligában

A Sopron Basket 72-61-re kikapott a spanyol Salamancától a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének a pénteki elődöntőjében, így vasárnap a bronzmérkőzésen lép pályára a házigazda Fenerbahce ellen.

A sorozatban harmadik Final Fourjukban szereplő soproniak hat ponttal elvesztették a nyitónegyedet, de az év védőjátékosává választott Gabby Williams triplájával 18-18-nál utolérték ellenfelüket. A nagyszünetben 32-30-ra vezetett Gáspár Dávid vezetőedző együttese.

Térfélcsere után az ex-soproni Roberto Iniguez irányította Salamanca egy 10-0-ás sorozattal 48-39-re meglépett, és 50-42-vel vágott neki a záró játékrésznek. Ebben 13 pontra nőtt a hátrány, amelyet Briann January tripláival sem sikerült csökkenteni.

A spanyolok az utolsó percekben már nem engedték ki a kezükből a meccset, így a magyar bajnoknak két nap múlva be kell érnie a harmadik helyért kiírt mérkőzéssel.

A Sopron a török Fenerbahcéval csap össze a vasárnap 14 órakor kezdődő bronzmeccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!