Járvány

2021.03.09. 11:25

A kéziválogatott Bodó Richárd ismét elkapta a koronavírust

Bodó Richárd, a MOL Pick Szeged magyar válogatott kézilabdázója pozitív koronavírusteszt miatt nem lesz ott a nemzeti csapat Szlovákia elleni Eurokupa-mérkőzésein.

A magyar szövetség és a klub közös közleménye szerint az átlövő legutóbbi tesztje mutatta ki a pozitivitást, ám mivel a mintavétel még a válogatott programot megelőzően történt, a keret tagjainak nem kell karanténba vonulnia. Bodó jól van, tünetei nincsenek – írta honlapján a szegedi egyesület, amelynek játékosai hetente többször vesznek részt mind kötelező antigén, mind pedig PCR-teszteken. A játékos járványügyi elkülönítése megtörtént, jelenleg karanténidejét tölti – tették hozzá.

„Nagyon szomorú és csalódott vagyok a történtek miatt. Ősszel a csapatból elsőként kaptam el a koronavírust, most pedig ismét fertőzött vagyok. Nem nagyon tudok mit mondani, rendkívül lesújtott a hír”

– fogalmazott az balátlövő.

Hozzátette, jó formában játszott, vasárnap a Balatonfüred ellen kilenc gólt szerzett és alig várta a válogatott összetartást.

„A Szegeddel a Veszprém elleni rangadóra, a Kiel elleni BL-párharcra, illetve a Magyar Kupa befejező részére készültünk, ezek azok a mérkőzések, a szezonnak az a szakasza, amit a legjobban várunk.

Nincs mit tennem, most sokadszor következik a kötelező pihenés, nagyon remélem, hogy tüneteim ezúttal nem lesznek”

– mondta Bodó.

A rendező jogán biztosan Európa-bajnoki résztvevő magyarok március 12-én Pozsonyban, míg két nappal később Győrben találkoznak a jövő évi Eb társházigazdájával.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!