atlétika

2021.02.22. 10:00

Márton Anita lett a Szegedi Vasutas SE atlétikai szakosztályának vezetője

Antal Andor, a klub eddigi szakosztályvezetője és vezetőedzője korára és elfoglaltságaira tekintettel lemondott 1976 óta viselt tisztségeiről és helyét az olimpiai bronzérmes súlylökő veszi át – közölte Szokol Lajos, az SZVSE elnöke.

Silver medallist Hungary's Anita Marton poses on the podium during the victory ceremony for the women's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 10, 2017. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

Hozzátette, Antal Andor 45 éves vezetői pályafutásának eredményeként 388-szor álltak magyar bajnoki dobogón tanítványai, 147 alkalommal aranyérmesként.

„A stafétabotot Márton Anita, a magyar atlétika első világbajnoka, olimpiai érmes, a magyar bajnokságokat tekintve minden idők legeredményesebb magyar atlétája vette át. Anita a kiemelkedő eredmények elérése mellett tudatosan készült a sportvezetői feladatokra. Pedagógiai diplomája mellett a sportágához kapcsolódó szakirányú végzettséggel is rendelkezik. Pályafutásából adódóan jól ismeri a hazai és nemzetközi sportszervezetek működését és az azokhoz kapcsolódó támogatási rendszereket” – áll a levélben.

Márton Anita, akinek január 31-én született meg a kislánya, készül a tokiói olimpiára.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!