segítenek

2020.12.05. 10:39

Az FTC is csatlakozott a Hungary Helps Programhoz

A megállapodás értelmében az FTC szervezett keretek között, a járványügyi előírások figyelembe vételével, sportolási lehetőséget biztosít az „Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak” Magyarországon tartózkodó hallgatóinak, valamint sporteszközökkel segíti a fiatalok nevelését a világ azon régióiban, ahol a keresztények üldöztetésnek vannak kitéve.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) is csatlakozott a Hungary Helps Program küldetéséhez – közölte a Miniszterelnökség szombaton.

A tárca közleményében kifejtette, Magyarország legjelentősebb múltra visszatekintő sportegyesülete is szerepet vállal a Hungary Helps Program humanitárius tevékenységében, miután együttműködési megállapodást kötött a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságával.

A megállapodás értelmében az FTC szervezett keretek között, a járványügyi előírások figyelembe vételével, sportolási lehetőséget biztosít az „Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak” Magyarországon tartózkodó hallgatóinak, valamint sporteszközökkel segíti a fiatalok nevelését a világ azon régióiban, ahol a keresztények üldöztetésnek vannak kitéve – írta a Miniszterelnökség.

Kiemelték, a Hungary Helps Program alapelve – miszerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni – az elmúlt közel négy évben mintegy 100 ezer válságövezetben élő ember számára tette lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérés feltételeit.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!