Járvány

2020.04.28. 17:35

Sajtóértesülés: két futamot is rendezhetnek a Hungaroringen

A Bild értesülése szerint a koronavírus-járvány miatt megtépázott Forma-1-es idényben két futamra is sor kerülhet Magyarországon.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton wins the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on August 4, 2019. (Photo by Andrej ISAKOVIC / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Andrej Isakovic

A német lap már a lehetséges dátumokat is tudni véli, ezek szerint

augusztus 16-án, majd egy héttel később is a mogyoródi pályán rendeznének versenyt, két osztrák és két brit futam után.

„Egyelőre korai lenne az egymás utáni két versenyről beszélni, mert nem tartanak itt a tárgyalások.

A pálya nyilván alkalmas egymás utáni két verseny lebonyolítására, ráadásul turisztikai és gazdasági szempontból is sokat jelentene az országnak, ha egymás után két hetet töltenének nálunk a csapatok”

- mondta Gyulay Zsolt, Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve:

egyelőre továbbra is az eredetileg kiírt augusztus 2-i időpontra készülnek, más dátumról nem kaptak értesítést.

Az idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt halasztották el, míg a monacóit és a franciát törölték.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media közleményben jelezte, „egyre biztosabb” abban a tekintetben, hogy július elején Ausztriában elkezdődhet a szezon. A Bild szerint Spielbergben, majd Silverstone-ban és a Hungaroringen is duplázna a mezőny, amely 14 helyszínen 17 futamon venne részt.

Forrás: MTI

Borítókép: Hamilton, amint megnyeri a mogyoródi futamot 2019-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában