Európa-bajnokság

2020.01.12. 21:07

Sima győzelemmel rajtolt a magyar női válogatott

A házigazda csapat a papírformának megfelelően kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló kvalifikációs kontinensviadalon.

Vízilabda Eb - Nők - Magyarország-Horvátország

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A házigazda magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően, a horvátok felett aratott sima (25-6) győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon.

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat történetének első Európa-bajnoki összecsapásán csak a gólkülönbség lesz az egyetlen kérdés, ugyanis a magyar jóval magasabb szintet képvisel riválisánál.

Ennek megfelelően a nyitónegyedben a háromgólos Keszthelyi Rita vezetésével 5-1-es előnyt dolgozott ki a gárda, igaz, sok hibával játszott, lövéseinek felét elhibázta. A második felvonásban is érezhető volt, hogy mintha kicsit lámpalázas lenne az együttes – Szilágyi Dorottya például ötméterest rontott -, ennek ellenére folyamatosan növelte előnyét a nemzeti csapat.

A nagyszünet után a horvátok elkészültek erejükkel, támadásokban már nem tudtak emberelőnyt kiharcolni, így kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. A Gangl Edinával a mérkőzést „megfelező” Kasó Orsolyának nem sok dolga akadt, végül egy ötméteressel törte meg a jeget a rivális.

A zárónegyed közepére már minden magyar mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé – Vályi Vanda volt az utolsó -, végül egy híján húszgólos különbség alakult ki.

Bíró Attila együttese hétfőn 19 órától Szlovákia ellen folytatja.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:

Magyarország-Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)

gólszerzők: Keszthelyi 5, Parkes 4, Szilágyi, Gurisatti 3-3, Garda, Máté, Vályi 2-2, Illés, Gyöngyössy, Rybanska, Leimeter 1-1, illetve Miljkovic D., Butic 2-2, Skelin, I. Butic 1-1

Magyarország:

Gangl – Máté, Vályi, Garda, Keszthelyi, Parkes, Gurisatti – cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Kasó (kapus)

A magyar csapat további programja:

hétfő:

Magyarország-Szlovákia 19.00

szerda:

Magyarország-Oroszország 19.00

péntek:

Magyarország-Görögország 19.00

vasárnap:

Magyarország-Szerbia 19.00

Forrás: MTI

Borítókép: Máté Zsuzsanna (b) és Gurisatti Gréta (k), valamint a horvát Emmi Miljkovic (j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának első fordulójában játszott Magyarország – Horvátország mérkőzésén a Duna Arénában a nyitónapon, 2020. január 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!