Férfi vízilabda világliga

2019.09.30. 12:50

Könnyebb csoportba kerültek a magyarok

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elkészítette a következő idény menetrendjét: a magyar válogatott az orosz és a francia csapattal találkozik.

Kvangdzsu, 2019. július 17. Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A vlv.hu szakmai honlap hétfői beszámolója szerint a zsúfolt nemzetközi versenynaptár miatt a kvalifikációs folyamatot jelentősen le kellett rövidíteni, ezért nem oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással az együttesek, hanem mindössze három játéknapon bonyolítják le a csoportküzdelmeket.

A magyarok november 12-én fogadják az oroszokat, február 11-én a franciák vendégei lesznek, december 17-én pedig szabadnaposak.

A négy európai selejtezős csoport győztese a másodikokkal csap majd össze a negyeddöntőben, a B jelű négyesben szereplő magyarok továbbjutásuk esetén az A csoportból, Görögország, Olaszország és Georgia közül kapnak ellenfelet.

A március 17-i, egymeccses negyeddöntők győztesei jutnak a június 23. és 28. között sorra kerülő szuperdöntőbe. Ennek a mezőnyéhez további négy válogatott csatlakozik az interkontinentális selejtezőtornáról, melyet az Egyesült Államokban rendeznek április 28. és május 3. között.

„A világliga szuperdöntőjének időpontja most kedvezőbb, a torna nem követi olyan hamar a BL nyolcas döntőt, mint idén, ezért az olimpiai felkészülés programjába is jól beilleszthető lenne a részvételünk, amit természetesen célul is tűzünk ki. Ez kicsit lazább, kényelmesebb, mint amit az elmúlt években átéltünk, amikor nagyon nehéz volt úgy sakkozni, hogy az év legfontosabb versenye előtt még a világliga utolsó fázisában is helytálljunk” – mondta Märcz Tamás.

Forrás: MTI

Borítókép: Märcz Tamás szövetségi kapitány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában