új kezdet

2019.02.13. 15:50

A Liu és a Krueger fivérek is a Fradiban folytatják

A Ferencvárosi Torna Club újjáalakította gyorskorcsolya szakosztályát és leigazolta a magyar váltóval olimpiai bajnok Liu fivéreket, valamint az amerikai születésű, de magyar színekben versenyző Krueger testvérpárt.

Budapest, 2019. január 15. Liu Shaoang (takarásban), Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a fõvárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2019. január 15-én. A magyar csapat története során elõször végzett a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság éremtáblázatának élén: a hollandiai Dordrechtben rendezett, január 13-án befejezõdött kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyûjtött. Az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzõje Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„A legjobbak a legjobb helyen. A Ferencváros meg tudja adni a további előrelépéshez szükséges feltételeket” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke. Hozzátette, az egyesület 1951-ben alakította meg ezt a szakosztályt, amely 1957-ben szűnt meg.

„Büszkék vagyunk, hogy minket választottak, és azt kívánom, hogy hosszú távú legyen a kapcsolat”

- folytatta.

A sportvezető elmondta, a sportolók és a szakmai stáb szerződése január 31-én lejárt az MTK-nál, a megegyezés pedig hamar megszületett a felek között. Kiemelte,

az FTC-t csak úgy érdekelte az átigazolás, ha nemcsak az élsportolók, hanem az utánpótlás is átjön a zöld-fehérekhez, akikhez így hatvan gyerek is átigazolt.

„Motivációs problémákkal küzdöttem az olimpiai bajnoki cím megszerzése után, nehéz volt valami újat kitalálni, ez a klubváltás is ezt szolgálja” – jelentette ki a világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkező Liu Shaolin Sándor, aki elárulta, ők keresték meg az FTC-t a szakvezetők révén.

„Ahogy az olimpiai aranyérem, úgy az FTC szakosztályának újjáalakulása is csak a kezdet”

- fogalmazott a 20 esztendős Liu Shaoang, aki kézközépcsonttörése miatt nem indul a március 8. és 10. között esedékes szófiai világbajnokságon.

Bánhidi Ákos, a világklasszis testvérpár edzője is csatlakozott az FTC-hez. Ő arról beszélt, hogy részese volt az első budapesti rövidpályás gyorskorcsolyaklub megalakulásának, és akkor álmodni sem mert volna arról, hogy harminc évvel később a legpatinásabb magyar egyesülethez tartoznak majd.

A Krueger fivérek közül a 27 éves Cole már évek óta magyar színekben versenyez, tagja volt a mostani szezonban Európa-bajnok és világkupa-győztes, illetve világcsúcsot elérő stafétának. Huszonhárom esztendős öccse, a phjongcshangi játékokon 1000 méteren ezüstérmes John-Henry az országváltás miatt ezt az idényt kihagyta, de a következőtől szintén a magyar színeket képviseli.

Borítókép: Liu Shaoang (takarásban), Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2019. január 15-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!