kézilabda BL

2019.01.25. 15:45

A román CSM Bucuresti ellen kezdenek a címvédő győri lányok

A címvédő Győri Audi ETO KC szombaton este a 2016-os győztes román CSM Bucuresti ellen kezdi szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

Az európai elitsorozat a decemberi kontinensbajnokság miatt november közepe óta szünetelt. Az újrakezdés alkalmából az európai szövetség (EHF) ismét közzétette aktuális erősorrendjét, amelyet a – csoportkörben százszázalékos teljesítménnyel első – győriek vezetnek, vagyis őket tartják a legesélyesebbnek a végső sikerre.

Az EHF honlapjának megfogalmazása szerint a nyári edzőváltás, Ambros Martín távozása ellenére úgy tűnik, a magyar bajnokcsapatot lehetetlen megállítani. A hat csoportmérkőzésen szerzett 210 gól a remek támadójátékot bizonyítja, védekezésben pedig nagyon sokat jelenthet a román Crina Pintea leigazolása.

A decemberi, franciaországi Eb legjobb beállója számára pikáns lesz a szombati mérkőzés, hiszen a szerződése csupán az idény végéig szól, és nyártól minden bizonnyal éppen a CSM Bucuresti játékosa lesz.

„Természetesen különleges lesz, sok játékost ismerek ott és érdekes lesz ellenük játszani. Mi vagyunk az esélyesek, hiszen hozzuk a játékunkat, úgyhogy mindent megnyerhetünk” – nyilatkozta Pintea, aki január 2-án nyolc góllal mutatkozott be új csapatában a Ferencváros elleni bajnoki rangadón.

Az EHF honlapja összeállította az öt legjelentősebb téli átigazolást a BL-középdöntő mezőnyében, ennek a rangsornak éppen Crina Pintea végzett az élén, aki a francia Paris 92 együttesétől szerződött Győrbe. Az ötödik a román Claudia Constantinescu lett, akit a HC Zalau csapatától igazolt le a CSM Bucuresti a magyar-román Európa-bajnoki mérkőzésen súlyosan megsérült Cristina Neagu pótlására.

A lista második helyén a Ferencváros vasárnapi ellenfele, a német Thüringer HC irányítója, Kerstin Wohlbold áll, aki visszatért a szülési szabadságról. A tapasztalt játékosra a korábbi magyar válogatott Triscsuk Krisztina súlyos sérülése miatt nagy szükség lesz Nordhausenben.

A győriek a csoport éléről várják a második helyezett bukarestiek elleni szombati rangadót. A két csapat eddig nyolc alkalommal találkozott egymással, a magyar együttes egy vereség és egy döntetlen mellett hatszor győzött. Az egyetlen döntetlen éppen a 2016-os BL-döntőben született, amit végül hétméteresekkel a CSM nyert meg.

A Ferencváros az ötödik helyen áll a 2. csoportban, és úgyszintén fontos lenne számára a győzelem a német bajnoki címvédő otthonában, hogy minél jobb pozícióba kerüljön a továbbjutásért zajló harcban. Biztató előjel lehet, hogy az FTC tétmeccsen még soha nem kapott ki a Thüringertől: egy döntetlen mellett ötször győzött.

A női EHF Kupa csoportkörében három forduló után százszázalékos Siófok KC a negyedik körben a svéd IK Sävehof otthonában biztosíthatja be továbbjutását a negyeddöntőbe.

A magyar női csapatok hétvégi programja:

szombat:

BL, középdöntő, 2. csoport, 1. forduló:

Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 19.30

EHF Kupa, csoportkör, 4. forduló, B csoport:

IK Sävehof (svéd)-Siófok KC, Partille 15.30

Az állás: 1. Siófok KC 6 pont, 2. Herning-Ikast (dán) 4, 3. TusSies Metzingen (német) 2, 4. IK Sävehof 0

Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

vasárnap:

BL, középdöntő, 2. csoport, 1. forduló:

Thüringer HC (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Nordhausen 14.00

A BL-középdöntő 2. csoportjának állása:

1. Győri Audi ETO KC 8 pont, 2. CSM Bucuresti 6, 3. Vipers Kristiansand (norvég) 4, 4. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3, 5. FTC-Rail Cargo Hungaria 2, 6. Thüringer HC 1

Az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában