pozitív értékelés

2018.12.06. 12:27

A volt szövetségi kapitány is büszke a női kéziválogatottra

Laurencz László is méltatta a csapat szerda esti, hatgólos győzelmét.

„Jár a gratuláció a játékosoknak és a szakmai stábnak, büszke vagyok rájuk. A csapat jóval többet nyújtott annál, amit eddig láthattunk. A győzelem teljesen egyértelmű volt és egy percig sem forgott kockán” – nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön a világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes tréner.

A magyarok a szünetben öt, a 46. percben pedig már 11 góllal vezettek, és egyetlen alkalommal sem voltak hátrányban a találkozón, amelyet végül 32-26-ra nyertek meg.

„Nem kritikának szánom, hanem észrevételnek: az utolsó tíz perc, amikor csökkent a gólkülönbség, másképp is megoldható lett volna” – vélekedett Laurencz. Meglátása szerint szerencsésebb lett volna előbb, a második félidő nyolcadik-tizedik perce után – amikor már látszott, hogy simán győzni fog a válogatott – hozzákezdeni a változtatásokhoz, nem pedig ilyen tömeges cserékkel pihenőidőt biztosítani a kezdőknek, illetve játékba hozni azokat, akik még nem szerepeltek.

„Nem a képességekkel volt gond. Régi tapasztalatom, hogy ennyi padon ülés után rögtön produkálni akarnak a cserejátékosok, ebből pedig kapkodás és hibák következhetnek. Ezt átgondoltabban kell megoldani, mert a gólkülönbség a folytatásban még sokat jelenthet” – magyarázta a Magyar Köztársasági Arany és Ezüst Érdemkereszttel is kitüntetett 84 éves mesteredző.

A középdöntő II. csoportjában, Nancyban pénteken a címvédő norvégokkal, vasárnap a németekkel, majd jövő szerdán a románokkal találkozik a válogatott, onnan az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik helyezett pedig az ötödik helyért játszhat.

Laurencz László reméli, hogy a csapat tudja tartani az eddigi szintet, a szurkolóknak pedig azt tanácsolja, túlzó várakozásaikkal ne helyezzenek nyomást a játékosokra. Hangsúlyozta, a jövőre nézve biztató, hogy sok tehetséges kézilabdázó került felszínre, és lesznek visszatérők is a keretbe a következő világverseny előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!