Női asztalitenisz

2018.09.28. 11:09

Póta Georgina győzelemmel kezdett

A világranglistán 36. magyar sportoló pénteken sikeresen hozta az első mérkőzését a női asztalitenisz világkupán, a kínai Csengtuban.

Budaörs, 2017. január 24. Póta Georgina játszik a svéd Matilda Ekholm ellen az asztalitenisz Európa-bajnokság nõi selejtezõjében a Budaörsi Sportcsarnokban 2017. január 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A világranglistán 36. Póta két ázsiai származású asztaliteniszezőt kapott ellenfélnek, a kanadai Zhang Mót (22.) és az ausztrál színeket képviselő Lay Jian Fangot (74.). Miután a két rivális az első meccsen hétszettes csatát vívott egymással, s végül Zhang Mo nyert, a magyar játékosra a győztes várt első mérkőzésén. Az első két játszma gyorsan Pótáé lett, ezt követően azonban szépített ellenfele. A negyedik szett bizonyult aztán döntőnek, ebben a magyar 16-14-re nyert, s végül öt játszmában övé lett a végső győzelem is úgy, hogy az utolsó felvonásban 8-10-ről fordított.

Póta még pénteken összecsap Lay Jian Fanggal is. A csoportból az első két helyezett jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé. A magyar asztaliteniszező a legutóbbi három világkupán a nyolcaddöntőig jutott.

A 250 ezer dollár összdíjazású világkupa vasárnapig tart.

Borítókép: Póta Georgina a Budaörsi Sportcsarnokban 2017. január 24-én.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!