Úszó Eb

2018.08.06. 20:34

Hosszú és Burián döntős 100 méter háton, Cseh 9. 50 méter pillangón

Hosszú 59.67 másodperces idővel a második, Burián pedig – délelőtti egyéni csúcsát tovább javítva – 1:00.01 perccel a hetedik helyen került a keddi fináléba.

Háromból két magyar jutott a keddi fináléba a hétfői elődöntőkből: Hosszú Katinka és Burián Katalin 100 méter háton sikerrel vette az akadályt, Cseh László 50 méter pillangón viszont kilencedik lett a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokságon.

A magyar érdekeltségű elődöntők közül elsőként a női 100 méter hátat rendezték, amelyben a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, illetve Burián Katalin is vízbe ugrott: a 29 éves klasszis 59.67 másodperces idővel a második, Plagányi Zsolt tanítványa pedig – délelőtti egyéni csúcsát tovább javítva -1:00.01 perccel a hetedik helyen került a keddi fináléba.

„Általában mindig nagyon felkészült vagyok, de ma reggel annyira nem voltam a helyzet magaslatán.

Például nem is úsztam háton a versenymedencében, délután viszont már itt melegítettem és hozzászoktam a környezethez, nagyon örülök ennek az időnek, biztató” – nyilatkozta Hosszú.

Burián még a délelőtti előfutamot követően azt mondta, nem biztos, hogy vállalná a finálét, erre a kérdésre egyelőre most sem tudott válaszolni:

„Nagyon elrontottam a benyúlást, erre még két tempót rátehettem volna.

Nagyon szeretnék úszni a döntőben, de még az edzőmmel meg kell beszélnem, hiszen annyit készültünk ebben az évben a kétszázra, ahol igazán esélyes lehetek az éremre”.

Cseh László 50 méter pillangón borzalmasan rajtolt, egy tizeddel rosszabbul mint a többiek, így is 23.48 másodperccel negyediknek csapott célba, ugyanakkor hét századdal lemaradt a döntőből, és kilencedik lett.

„Mintha fél évet elcsúsztam volna, ezeket az ötveneket akkor kellett volna hasonlóan úszni. Az utóbbi két évben nem mennek a versenyek év közben” – mondta Cseh, aki a 100 méterre már nem is mert jósolni, de kijelentette, szeretné a legjobbját nyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!