Úszó Eb

2018.08.09. 21:50

Fantasztikus eredmény: Verrasztó Dávid Európa-bajnok!

Verrasztó Dávid nagy hajrával megnyerte a 400 méteres vegyesúszást, így megvédte a címét a magyar fiú.

Glasgow, 2018. augusztus 9. Az aranyérmes Verrasztó Dávid ünnepel a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 400 méteres vegyesúszásának döntõje után 2018. augusztus 9-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)

Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 méter vegyesúszásban a glasgow-i úszó kontinensviadalon. A magyar versenyző 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A 29 éves Verrasztó a szám történetének legidősebb Európa-bajnoka.

Verrasztó Dávid a legjobb idővel került a fináléba, azonban már előre beharangozta a brit Max Litchfielddel várható különcsatájukat. A fináléban szinte végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó fordulónál a magyar versenyző került előnybe, és talán az Eb egyik legszorosabb célba érkezésével nyert.

Magyar szempontból az Európa-bajnokság talán egyik legszebb pillanata volt, amikor Verrasztó Dávid a győzelmét követően együtt ünnepelt honfitársaival.

„Mindegyiküket ismerek, több mint tizenöt éve ők a családom. Nagyon szeretek itt lenni, ezeken az egyhetes versenyeken találkozom a barátaimmal, és nem csak minden arról szól, hogy milyen időt úszunk és mit akasztanak a nyakunkba” – nyilatkozta az MTI-nek a 29 éves versenyző.

Miután kiszállt a vízből, Verrasztó „lepacsizott” a magyar válogatott szakmai stábjával az első sorban, majd a lelátón helyet foglaló szurkolókkal – főként persze honfitársaival – ünnepelt, miközben a rendezők megpróbálták az ellenkező irányba terelni őt.

„Arra, hogy egy percig együtt ünnepeltünk, még húsz év múlva is mindannyian emlékezni fogunk” – tette hozzá.

A kétszeres világbajnoki ezüstérmes hangsúlyozta, nagyon szeretne jövőre a Koreai Köztársaságban sorra kerülő világbajnokságon közelebb kerülni legnagyobb riválisaihoz, de tisztában van vele, hogy rengeteg munka vár rá – három nap múlva el is kezdi edzéseket -, hiszen Glasgow-ban nem tudta megközelíteni legjobb idejét.

Borítókép: Verrasztó Dávid ünnepel a döntő után 2018. augusztus 9-én.

Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában