TRÁGÁRSÁG

2018.08.23. 15:20

Elképesztő botrány az úszóknál

Súlyosan terhelő felvétel került a TV2 hírműsora, a Tények birtokába, amelyen Wladár Sándor olimpiai bajnok, úszószövetségi elnök hallható. A hanganyagon a sportvezető nyomdafestéket nem tűrő stílusban beszél az egyik úszónőről.

Budapest, 2018. július 31. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke beszél a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdõdõ Európa-bajnokságra készülõ magyar úszóválogatottról és a kitûzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szepesi Nikolettával kapcsolatban az elnök a legtrágárabb hangnemben először elmondja, mennyire könnyűvérű a sportolónő, majd sajnálkozik, hogy ennek ellenére nem tudott fizikailag közel kerülni Szepesihez.

A történet nem előzmény nélküli, májusban a korábban több, úszósporton belüli botrányt kirobbantó Fullánk.hu – ahová Hornyák Viktor, a debreceni Széles Sándor Úszó Nevelőműhely igazgatója fordult a sztorival – már megírta, hogy a szövetség tavaly ősszel megválasztott elnöke ilyen kijelentéseket tett. A lap akkor megkereste az elnököt, aki közölte: „Lehetségesnek tartom, hogy két férfi közötti magánbeszélgetés során a (...) nekem tulajdonított kijelentések elhangozhattak. (...) Ez egy magánbeszélgetés volt, mely tartalmának nyilvánosságra hozatalához kifejezetten nem járulok hozzá.”

Borítókép: Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke beszél egy sajtótájékoztatón 2018. július 31-én

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!