NB I.

2018.07.20. 11:25

Vissza a taposómalomba!

Ahogy az előző, úgy a szombaton rajtoló 2018/19-as idényben is a címvédő MOL Vidi FC és a legutóbb ezüstérmes Ferencváros számít esélyesnek a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Debrecen, 2018. április 14. A debreceni Kinyik Ákos (b) és a ferencvárosi Böde Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. április 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A székesfehérváriaknál egyben tartották a bajnokcsapat gerincét, jószerivel alig van változás a keretben, erősítésként két magyar válogatott érkezett Hangya Szilveszter és Berecz Zsombor személyében. Bár a Vidi sikerrel kezdte az új idényt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a teljesítménye jócskán elmaradt a várakozásoktól a luxemburgi Dudelange ellen, amelyet csak nagy nehézségek árán tudott búcsúztatni. A névváltozáson átesett csapat ősszel minden bizonnyal visszatérhet saját otthonába, mert elkészül a stadionja, de a nyitófordulóban még a felcsúti Pancho Arénában fogadja első ellenfelét, az újonc Kisvárdát, amelynek ez lesz az első szezonja az élvonalban.

A Ferencvárosnál nagyobb játékosmozgás volt nyáron, a zöld-fehérek elsősorban a támadósort erősítették meg, ugyanis a Budapest Honvédtól leigazolták az előző évad olasz gólkirályát, Davide Lanzafamét, illetve rajta kívül megszerezték az izlandi válogatott támadót, Kjartan Finnbogasont is. A fővárosiak ennek ellenére ismét korán búcsúztak az európai kupaporondtól, ugyanis az Európa Liga-selejtező nyitókörében alulmaradtak a Makkabi Tel-Avivval szemben. Az FTC az első fordulóban a legutóbb éppen bennmaradt Diósgyőrt látja vendégül.

A másik két nemzetközi kupaszereplő, az Újpest FC és a Budapest Honvéd is sikerrel vette az EL-selejtező első fordulóját. A két gárda közül a kispestiek alaposan meggyengültek, ugyanis elvesztették az elmúlt két idény gólkirályát: Lanzafame a rivális Ferencvároshoz, míg a tavalyi mesterlövész, a magyar válogatott Eppel Márton Kazahsztánba írt alá a Kajrat Almatihoz, viszont évtizedes szünet után visszatért a szintén válogatott Vadócz Krisztián. A lila-fehérek az élvonalba egyéves másodosztályú kitérőt követően azonnal visszajutott MTK Budapestet fogadják, míg a Honvéd a Swietelsky Haladás ellen kezdi az új idényt a Bozsik Stadionban.

A mostani évadban a Honvéd lesz az a gárda, amely albérletbe kényszerül. A klub tájékoztatása szerint az első három fordulóban még saját otthonában fogadja ellenfeleit, majd az ötödik fordulótól már az MTK Hidegkuti Stadionja lesz az átmeneti otthona, amíg elkészül az új létesítménye.

A bajnokság a Puskás Akadémia-Debrecen mérkőzéssel rajtol szombaton 17 órakor.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

szombat:

Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 17.00, v.: Vad II. (M4 Sport)

MOL Vidi FC-Kisvárda, Felcsút 20.15, v.: Bognár (M4 Sport)

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 20.15, v.: Erdős

Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 20.15, v.: Berke

vasárnap:

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 17.30, v.: Andó-Szabó (M4 Sport)

Újpest FC-MTK Budapest 19.30, v.: Kassai (M4 Sport)

Borítókép: A debreceni Kinyik Ákos (b) és a ferencvárosi Böde Dániel a labdarúgó OTPBank Liga 26. fordulójában játszott Debreceni VSC – Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. április 14-én.

MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!