vb

2018.05.05. 16:54

15. lett a női, 25. a férfi asztalitenisz-válogatott

A magyarok számára véget ért a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság.

A magyar női válogatott a 15. helyen zárta a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságot, mivel utolsó, szombati mérkőzésén 3-2-re kikapott a hollandoktól. A férfi válogatott megnyerte a másodosztály küzdelmeit, és összesítésben a 25. helyen végzett.

Jól kezdtek a lányok

Pedig jól indult magyar szempontból a bajnoki divízió alsó ágának elődöntője, Póta Georgina ugyanis három sima szettben legyőzte a rivális kínai származású játékosát, Li Jiaót. A folytatásban Madarász Dóra ötjátszmás meccsen alulmaradt, de Pótához hasonlóan Pergel Szandra is fölényes sikert aratott, így ismét Bátorfi Zoltán csapatánál volt az előny.

Ezután azonban Póta és Madarász is kikapott, előbbi simábban Britt Eerlandtól, utóbbi nagy csatában Litől, így a hollandok végeztek – az amerikaiakkal holtversenyben – a 13., a magyarok pedig – hasonlóan a lengyelekhez – a 15. helyen.

A magyarok az előző vb-n 13. helyen zártak, most pedig az volt a cél, hogy bejussanak a legjobb 12 közé, de ez – három győzelemmel és négy vereséggel – nem sikerült.

25. a férfiak

Aranyosi Péter együttese a szombat esti helyosztón – a torna utolsó magyar érdekeltségű meccsén – a két top 100-as játékossal felálló irániakkal csapott össze, s csakúgy, mint a korábbi mérkőzéseken, nagyot küzdve harcolta ki a győzelmet. Majoros Bence és Ecseki Nándor győzelmével kétszer is előnybe került a gárda, de a rivális mindkétszer egyenlíteni tudott. Az ötödik, döntő összecsapáson aztán a világranglistán 194. Majoros úgy verte meg 3-2-re a nemzetközi szövetség rangsorában 79. Nima Alamiant, hogy az iráninak a negyedik szettben meccslabdája is volt.

Az már korábban biztossá vált, hogy következő csapat-világbajnokságon az élvonalban szerepelhet a magyar férfi válogatott, a kiírás szerint ugyanis a 25. és 26. helyezett a 2020-as vb-n biztosan a 24-es első osztály tagja lesz.

A magyar csapat – amelyben Majoroson, Ecsekin és Szudi Ádámon kívül korábban Lakatos Tamás játszott még meccset – egy vereség mellett nyolc győzelmet aratott a svédországi tornán.

A nőknél Kína megvédte címét, miután – hasonlóan az előző vb-hez – a döntőben legyőzte japán együttesét. A sportági nagyhatalom válogatottja sorozatban negyedszer, összességében pedig 21-edszer lett aranyérmes.

A vasárnapi zárónapon már csak egy mérkőzést rendeznek a vb-n, a Kína-Németország férfi döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában