győri audi eto kc

2018.03.28. 15:07

Danyi Gábor váltja Ambros Martínt az edzői poszton

Danyi Gábor jelenlegi másodedző lesz július elsejétől a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a szakember egy plusz egy évre szóló szerződtetését a szerdai sajtótájékoztatón jelentette be az egyesület.

Budapest, 2014. május 4. Ambros Martin, a bajnok Gyõri Audi ETO KC vezetõedzõje és Danyi Gábor másodedzõ az MVM nõi kézilabda Bajnokok Ligája döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) mérkõzés után a Papp László Sportarénában 2014. május 4-én. A gyõri csapat megvédte címét, miután 27-21-re legyõzte a 2012-es bajnok montenegrói Buducsnoszt Podgoricát. MTI Fotó: Kovács Anikó

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Anikó

Danyi Gábor 2011 óta dolgozik a klubnál, Ambros Martín előtt volt Konkoly Csaba, majd a négy éve elhunyt norvég Karl-Erik Böhn másodedzője is.

A spanyol Ambros Martín 2012 óta vezetőedzője a győri csapatnak, amellyel Bajnokok Ligáját háromszor, bajnokságot és Magyar Kupát egyformán négy alkalommal nyert. A román válogatottat 2016 őszétől vezeti, a szakember februárban jelentette be, hogy a nyáron elhagyja a győri csapatot.

Bartha Csaba klubelnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2018-2019-es szezon szakmai stábjában Danyi Gábort segíti a horvát férfi és női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Zdravko Zovko, s helyet kapott a stábban Kun Attila jelenlegi utánpótlás edző és Holanek Zoltán jelenlegi erőnléti edző.

Az elnök kiemelte: a stáb megválasztásakor a fő szempont az volt, hogy minden embernek meghatározott feladatköre legyen, amit szakmai tudásával a lehető legjobban el tud végezni.

Bartha Csaba szerint Danyi Gábor szakmailag rendkívül felkészült, becsületes, s a klub száz százalékban biztos benne, hogy a játékosokat ismerve a szakmai munkát tovább tudja folytatni.

Danyi Gábor elmondta, hogy olyan felkérést kapott, amin „nem lehet gondolkodni”. Szeretné folytatni azt az ETO-hagyományt, miszerint

„mindig mindenhol nyerni kell, legalább húsz góllal. Ez abszolút motivál”

- hangoztatta, majd hozzátette, hogy akik bíznak ebben a stábban, nem fognak csalódni.

Beszélt arról is, hogy nem szeretne Ambros Martínra hasonlítani, aki „nagyon magasra tette a lécet”, de bizonyos helyzetekben „máshogy szeretne megnyilvánulni”. Részletekről azonban nem beszélt, mert mint fogalmazott, most a csapat életében a legfontosabb periódus jön, s jelenleg erre koncentrálnak.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy Ambros Martín támogatja őt.

A bajnokságban címvédő Győr a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel, a Bajnokok Ligájában jövő szombaton vívja a negyeddöntő első mérkőzését.

Borítókép: Ambros Martin, a bajnok Győri Audi ETO KC vezetőedzője (b) és Danyi Gábor másodedző az MVM női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) mérkőzés után a Papp László Sportarénában 2014. május 4-én.

MTI Fotó / Kovács Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!