hazai kosár

2017.11.28. 14:03

A 23. Kelet-Nyugat All Star Gálát rendezik

A 23. Kelet-Nyugat All Star Kosárlabdagálát rendezik meg szombaton 18 órától a Tüskecsarnokban, a mérkőzésen ezúttal is minden élvonalbeli klub képviselteti magát játékossal.

Szalay Ferenc, a hazai szövetség (MKOSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón bevezetőként hangsúlyozta, hogy a magyar kosárlabda évről évre egyre magasabb lépcsőfokra lép, és 2017 a sportág sikeréve, hiszen a férfi és a női válogatott is hosszú idő után egyszerre volt ott az Európa-bajnokságon. A sportvezető hozzátette: a klubcsapatok is sikeresen szerepelnek a nemzetközi kupákban, valamint a hazai bajnokságok is kiegyensúlyozottak.

Szalay Ferenc a Tippmix Kelet-Nyugat All Star Gálára áttérve színvonalas rendezvényt és felhőtlen hangulatot ígért, szerinte a gála a sportág igazi ünnepe lesz. Az elnök a részletekről elmondta, hogy a Tüskecsarnok kapuit délután 2 órakor nyitják ki, a program 14.20-kor a kerekesszékesek bemutató mérkőzésével indul. Ezt követően fél 4-től a férfi U20-as és az egyetemi válogatott csap össze, a rendezvényt ezúttal is ügyességi játékok és színes programok kísérik.

Szalay Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a kulturális programot ezúttal a világhírű Experidance táncegyüttes Halftime show-ja jelenti majd a főmérkőzés szünetében, s ezúttal is megtartják a hárompontos dobó- és a zsákoló versenyt.

Az MKOSZ első embere azt is hangsúlyozta, hogy a gála keretében miniszteri dicsérő oklevelet adnak át a magyar kosárlabdasport három kiemelkedő alakjának, Tursics Sándornak, Ránky Mátyásnak és Mészáros Lajosnak, emellett a megyei szövetségek is díjazni fognak olyan szakembereket, akik helyi szinten sokat tettek a sportágért. Nem utolsósorban pedig köszöntik majd az Európa-bajnokságon sikeresen szerepelt férfi felnőtt válogatottat.

Kucsera József főszervező arról beszélt, hogy azért választották ismét a fővárost a gála helyszínéül, mert szeretnék fellendíteni a budapesti kosárlabdaéletet. Kiemelte, hogy az All Star Gála kezdő ötöseit ezúttal is a szurkolók állították össze, akiktől összesen 17 300 szavazat érkezett. Kucsera szerint a gála a hazai játékosoknak kikapcsolódás lesz, a külföldiek számára pedig presztízskérdést jelent a részvétel, mert bekerül a nacionáléjukba.

A főszervező tájékoztatása szerint a 3000 forintba kerülő jegyeket elővételben, de még a rendezvény napján, a helyszínen is meg lehet vásárolni.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a közönség internetes szavazatai alapján a Kelet válogatottjának kezdő ötösét Kendrick Perry, Vojvoda Dávid (mindkettő Szolnoki Olaj KK), Ivan Lilov (DEAC), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák) és Eilingsfeld János (Atomerőmű SE) alkotja, a vezetőedző Dragan Aleksic, míg a segítője Jakab Máté (mindkettő Szolnoki Olaj KK) lesz.

A Nyugat kezdő csapatában Darrin Govens, Perl Zoltán (mindkettő Falco KC Szombathely), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Lóránt Péter és Keller Ákos (mindkettő Alba Fehérvár) szerepel, az együttest Gasper Potocnik és Hencsey Tamás (mindkettő EGIS Körmend) dirigálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!