kick-box

2017.10.26. 13:38

Hatvan országból érkeznek a budapesti vb-re

Legalább hatvan ország mintegy kétezer versenyzőjének indulására számítanak a szervezők a budapesti kick-box-világbajnokságon, amelyet november 6. és 11. között rendez a hazai sportági szövetség a BOK Sportcsarnokban.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke elmondta, hogy nagyon emlékezetes vb-re készülnek, már csak azért is, mert most először fordul elő, hogy e küzdősport mind a két szakága egy helyen és egy időben szerepel világbajnokságon. Kitért rá, hogy Brazília visszalépése után, a nemzetközi szövetség, a WAKO kérésére mondott igent Magyarország a „dupla” vb-re. Ezzel összefüggésben is köszönetét fejezte ki a sportállamtitkárságnak az anyagi segítséget is jelentő háttértámogatásért.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár azt emelte ki, hogy idén rengeteg nagy nemzetközi versenyt rendezett Magyarország, így vizes vb-t, EYOF-ot, cselgáncs-vb-t, és ebbe a sorba illeszkedik a kick-boxosok világbajnoksága is. Hangsúlyozta, hogy sportdiplomáciában is erős sikersportágról van szó, és hozzáfűzte, hogy a budapesti világbajnokságon szereplő mind a 39 magyar éremeséllyel indul harcba.

Király István alelnök, akit a WAKO európai szervezete szeptemberben első alelnökének választott, elmondta, hogy egy héttel a jelentkezési határidő lejárta előtt 55 ország 1850 sportolóját regisztrálták, de meggyőződése, hogy több mint 60 ország képviselteti magát, a versenyzői létszám pedig a kétezret is eléri. Arról a célról is beszélt, hogy minél több világ- és európai kick-box eseményt szeretnének Magyarországra hozni.

A sajtótájékoztatón jelen volt a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki aranyérmes Jároszkievicz Krisztián. Mindketten leszögezték, hogy meg akarják védeni címüket a hazai közönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában