magyar jégkorong-válogatott

2017.09.20. 20:20

Huszonkét játékos készül az új kapitány keze alatt

A magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen 22 játékossal kezdi meg a felkészülést a jövő szombati, lengyelek elleni hazai mérkőzésre.

A hazai szövetség (MJSZ) szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MJSZ 90. születésnapi ünnepsége keretében 19 órától kezdődő összecsapáson a finn szakvezető nem számíthat a Fehérvár AV19 játékosaira, hiszen a klub a válogatott mérkőzést megelőzően pénteken és azt követően vasárnap is játszik az osztrák ligában (EBEL). Nincs nemzetközi szünet a rendezvény ideje alatt, ezért a külföldön játszók klubkötelezettségeik miatt maradnak távol.

A keret tagjai közül – akik egy nappal a mérkőzés előtt találkoznak majd – Dudás Jesse és Nagy Gergő egyaránt kihagyta a legutóbbi világbajnokságot, de részt vettek a 2016-os A csoportos vb-n Szentpéterváron. Benk András a keret egyetlen játékosa, aki a 2008-as szapporói divízió I-es világbajnokságon élvonalba jutott magyar együttesben is szerepelt.

A másik Vas János lehetett volna, ám ő úgy döntött, hogy a finnek elleni öregfiúk mérkőzésen fog játszani 16 órától, ezért helyette egy fiatal bizonyíthat a nemzeti csapatban.

A közlemény kitért rá, a stábban a válogatottnál régóta tevékenykedő Majoross Gergely mellett Szilassy Zoltán lesz a segédedző, a kapusedzői feladatokat Farkas Tamás látja el.

A csapat ezzel a találkozóval kezdi meg a felkészülést az áprilisi, budapesti divízió I/A-s világbajnokságra, amelyen a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei, kijevi vb-s riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz az ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

A magyar jégkorong-válogatott kerete:

kapusok:

Bálizs Bence (MAC Budapest), Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák)

védők:

Dudás Jesse (MAC Budapest), Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (UTE), Kovács Bronson Zoltán (MAC Budapest), Varga Arnold (UTE), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék)

csatárok:

Benk András (UTE), Cseter Justin (UTE), Dansereau Keegan (MAC Budapest), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (MAC Budapest), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Orbán Brance (MAC Budapest), Pavuk Attila (DVTK Jegesmedvék), Sági Martin (UTE), Terbócs István (MAC Budapest), Tóth Adrián (DVTK Jegesmedvék)

Az esemény programja:

gyermek torna 11.00-ig

Magyarország-Lengyelország, női válogatott mérkőzés 12.00

Magyarország-Finnország, öregfiúk mérkőzés 16.00

Magyarország-Lengyelország, férfi válogatott mérkőzés 19.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!