Billentyűs zseni

2018.05.25. 15:06

Balázs János szülinapi turnéra indul

Az ifjú Liszt- és Prima-díjas zongoraművész betöltötte a harmincat, amit nemzetközi koncertkörúttal ünnepel, és itthon is számos helyen fellép.

Balázs János 2017

Fotó: Kleb Attila

Balázs János 16 éves kora óta része a hazai koncertéletnek – ekkor nyerte meg a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyt, s ezt további neves versenyeken elért helyezések követték. Mára hazánk egyik meghatározó művész egyénisége, akit a közönségszeretet és szakmai elismerés egyaránt övez. Virtuóz játéka, magas szintű zongoratechnikája mély zeneiséggel párosul, és különleges képessége van arra, hogy játékával megszólítsa a közönséget.

Karizmatikus egyéniség, aki elhivatottan építi a jövő koncertközönségét olyan beavató programokkal, mint a gyerekeknek és a fiataloknak szóló sorozata, vagy a ZEnergia című szabadtéri ingyenes koncert. Két éve a Virtuózok című tehetségkutató zsűritagja. 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, már ő a leendő Cziffra Központ művészeti igazgatója.

Balázs János a MOM Kulturális Központban 2016. február 28-án.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A fiatal kora ellenére világklasszis zongorista kerek születésnapja alkalmából a világ számos neves hangversenytermében fellép. Az ünnepi sorozat kiemelkedő koncertje a MOMKultban lesz ez év szeptemberében. Itt Szergej Rachmaninov, Frédéric Chopin, Liszt Ferenc és Dubrovay László művei, valamint Cziffra György átiratai hangzanak el. A moderátor Bősze Ádám lesz.

A koncertek listája:

Augusztus 21. Buenos Aires

Szeptember 5. Bogota

Szeptember 16. Waiblingen

Szeptember 27. Budapest MOMKULT

Október 9. Brüsszel, Bozar

Október 16. Pécs, Kodály központ

November 5. Toronto

November 6. Montreal

November 12. Imola

November 15. Senlis

November 19. Hanoi

November 26. Szentpétervár

December 11. München

December 20. Budapest, Zeneakadémia

December 28. Tata

December 29. Gödöllő

Január 17. Pécs

Február 25. Budapest, MÜPA

 

Borítókép: Balázs János. Fotós: Kleb Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában