hungarikum

2017.12.09. 12:06

Arénakoncertet ad februárban a 100 Tagú Cigányzenekar

A kétrészes, csaknem kétórás koncerten a komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsika, magyar nóta és népdalok csendülnek fel – közölte a zenekar.

Budapest, 2017. augusztus 8. A 100 Tagú Cigányzenekar a masters korosztályú vizes világbajnokság megnyitóján a Margitszigeti Atlétikai Centrumban 2017. augusztus 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Évadnyitó koncertet ad február 25-én a 100 Tagú Cigányzenekar a Papp László Budapest Sportarénában.

A közlemény szerint a zenekar megalakulása óta több mint ezer koncertet adott Magyarország legkisebb településeinek kultúrházaitól a világ számos híres koncertterméig. Az együttest 2014-ben Hungarikum címmel tüntették ki művészi és hagyományőrző gyakorlatáért. Emellett a zenekar kiemelkedő feladatként tekint az utánpótlás oktatására, a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolására, népszerűsítésére is.

A ma 138 taggal büszkélkedő zenekar fennállása óta 21 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 8 platina és 14 aranylemez lett.

Borítókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában