Mesehősök bélyegsorozat

2023.06.09. 13:35

Borítékra ragaszthatjuk az idén 60 éves TV Macit (fotók)

A Mesehősök bélyegsorozat részeként TV Maci sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben – írja az MTI.

MW

A TV Macit ábrázoló bélyegblokk a közmédia óbudai székházában tartott kibocsátó ünnepségen 2023. június 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint a csütörtöki budapesti bélyegblokk-kibocsátó ünnepségen elhangzott, az együttműködés keretében már az ötödik alkalmi bélyegblokk jelenik meg a Mesehősök sorozatban. A Süsü, a sárkány, a Frakk, a macskák réme, a Kukori és Kotkoda, a Mazsola és Tádé figurái után az Esti mese legendás figurája tér vissza alkalmi bélyegblokkon.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte:

2019 óta folyamatos a Magyar Posta és az MTVA együttműködése, amely a továbbiakban is folytatódik. A bélyegblokk-kibocsátás apropója, hogy az idén 60 éves a TV Maci, amely már nemcsak a közmédiát fémjelzi, hanem nemzeti kincs, egy igazi hungarikum

– mondta.

HEGMANNÉ NEMES Sára; PAPP Dániel
Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke és Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a TV Macit ábrázoló bélyegblokk kibocsátásán a közmédia óbudai székházában 2023. június 8-án
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Elmondta, hogy a TV Maci jelképezi a közmédia misszióját, hogy a gyerekeket ne csak szórakoztassa, hanem a játékosan nevelje is.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke is arról beszélt, hogy a TV Maci évtizedeken át volt a magyar családok mindennapjainak része, szórakoztatva tanította meg a gyerekeknek a napi rutinokat.

Elmondta:

a Mesehősök sorozat 5. darabjaként megjelent bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 50 ezer példányban.

A bélyegblokkon Bálint Ágnes író és Foky Ottó bábtervező alkotásaként készült Esti mese szignálfilm főszereplője, a TV Maci látható. Az alkalmi bélyegblokk három címletén, a blokk keretén, valamint az alkalmi borítékon TV Maci és Paprika Jancsi figurája egy-egy jellegzetes életképpel szerepel – mondta, hozzáfűzve, hogy az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon található bélyegző lenyomatának fő eleme a TV Maci stilizált portréja.

MALI Emese
Mali Emese zongoraművész (b) és Pfujd Zsanett fagottművész a TV Macit ábrázoló bélyegblokk kibocsátásán a közmédia óbudai székházában 2023. június 8-án
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Kiemelte: a bélyegblokk érdekessége, hogy a rajta elhelyezett QR-kód beolvasásával további információk kaphatók a témáról.

A TV Maci Bálint Ágnes, a televíziós mese műfaját megteremtő, József Attila-díjas író, szerkesztő-dramaturg ötlete nyomán született meg 60 éve. Az Esti mese felvezető és lezáró bábjáték főszereplőjének jelenleg is látható formáját 1982-ben Foky Ottó bábtervező alkotta meg.

A közös kezdeményezésként indított Mesehősök bélyegkollekció újabb darabját az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői bocsátották forgalomba.

Az újdonság, amelynek össznévértéke 750 forint, csütörtökön került forgalomba, megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában