Üzenet a világnak

2022.11.10. 20:44

Magyar képek címmel jelenik meg a Mandoki Soulmates új magyar nyelvű albuma

Az idén 30 éves formáció rockalbuma december 2-án jelenik meg a Magneoton kiadó gondozásában. "Ez az album a beteljesülése annak, amiről mindig is álmodtam" – vallja a formáció alapítója, Leslie Mandoki.

Leslie Mandoki zenész-producer zenekara, a Mandoki Soulmates ingyenes lemezbemutató koncertején a budapesti Szent István-bazilikánál 2021. augusztus 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Bartók Béla munkásságára épülő Magyar képek című progresszív rockalbum előzményeként angol nyelven és címmel (Hungarian Pictures) 2019 őszén megjelent album Németországban és Magyarországon is aranylemez lett, majd 2021-ben megjelent ennek a bővített változata Utopia for realists címmel – olvasható a kommunikációval megbízott ügynökség közleményében.

Ez az album a beteljesülése annak, amiről mindig is álmodtam. A forma és a tartalom gyönyörű egyensúlya, egyensúlya, amely mélyen belemerül Magyarország zenei lelkivilágába a legnagyobb zenészekkel, kedves lelki társaimmal együtt. A zene a legnagyobb egyesítő, amire most olyan nagy szükségünk van, hogy újra és újra áthidaljuk a szakadékokat

– fogalmazott az albummal kapcsolatosan Leslie Mandoki. 

Az albumon 19 dal található, amelyek a világ globális és társadalmi problémáira irányítják a figyelmet, és az emberi értékeket helyezik a középpontba. 

A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írta, az eredeti angol szövegek alapján.

A Mandoki Soulmates formáció első magyar nyelvű albuma 25 évvel ezelőtt jelent meg. 

A zenei felállásban olyan neves művészek működtek és működnek közre, mint Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa, Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, Zséda, Ian Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Nick Van Eede, Tony Carey, Jesse Siebenberg, Steve Bailey, valamint Leslie Mandoki és Julia nevű lánya.

Stern, Mike; DI MEOLA, Al; Mandoki, Leslie;
Mike Stern dzsesszgitáros (b), Al Di Meola gitáros (j) és Leslie Mandoki (k) a Mandoki Soulmates ingyenes lemezbemutató koncertjén a budapesti Szent István-bazilikánál 2021. augusztus 21-én
Fotós: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Az idén 30 éves jubileumát ünneplő formáció alapítója a budapesti születésű Leslie Mandoki, aki jelenleg Németországban és Kaliforniában él.

A lemez december 2-tól fizikai és digitális formában lesz kapható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában