Versekkel rímelő

2022.09.06. 13:00

Különleges képzőművészeti kiállításra invitál a gyulai Kohán Képtár

A gyulai Kohán Képtárban Szilágyi András filozófus, művészeti író, költő magángyűjteményéből származó, eddig soha be nem mutatott alkotásokat tettek közszemlére – közölte a kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc Múzeum Nkft. az MTI-vel közleményben.

A soha nem látott remekművek Szilágyi Áron filozófus, költő magángyűjteményéből származnak

Forrás: gyulakult.hu

A három részre tagolt válogatásban az érdeklődők a szentendrei művészek jeles képviselői közül Aknay János, Balogh László, Bartl József, Bálint Endre, Bereznai Péter, Deim Pál, Gadányi János, Gubis Mihály, Kántor Andor, Wahorn András, Vaszkó Erzsébet festőművészek műveit tekintheti meg.

A neoavantgárd alkotói közül - a teljesség igény nélkül - láthatók Hencze Tamás, Fajó János, Csík István, Óvári László, Eyas Kovács József alkotásai.  

Az absztrakt expresszionizmus irányzatát Kéri László, Lossonczy Tamás, Sváby Lajos, Schéner Mihály, Szabados Árpád, Szentgyörgyi József, Szabó Zoltán, Nagy Gábor festőművészek; az úgynevezett szimbolizmus szemléletét Drégely László, El Kazovszkij, Szentgyörgy Kornél és Vály Dezső munkái képviselik.

A Láthatatlan látható című kiállítás különlegessége, hogy megtekinthető Fábri Zoltán háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, festőművész Barátnők című, élete alkonyán festett alkotása is.

A tárlaton az egyes képzőművészeti alkotások párbeszédbe lépnek Szilágyi András költészetével. A képek megtekintése és a versek olvasása a két művészeti műfaj átjárhatóságát, kölcsönhatását, az értelmezések végtelen gazdagságát (is) lehetővé teszi a látogató számára – írták.  

A szeptember 2-n nyílt tárlat október 23-ig tekinthető meg a képtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában