A lélek hangjai

2022.09.07. 09:20

Híres költeményekkel és zenészekkel vár mindenkit a Magyar dal napja

A magyar dal napja címmel magyar költők kortárs zeneszerzők által megzenésített verseivel találkozhat a közönség szeptember 11-én, vasárnap a Pesti Vigadóban.

Kortárs zenébe foglalt költeményekkel készül idén is a rendezvény

Forrás: Facebook/@magyardalnapja

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozatának dalestjét az MMA  székházának Sinkovits Imre Kamaraszínpadán rendezik meg számos népszerű művész közreműködésével.

Az MMA közleménye szerint az esten Dsida Jenő, Gárdonyi Géza, Iancu Laura, József Attila, Kiss Judit Ágnes, Radnóti Miklós, Szécsi Margit, Szőcs Géza, Wass Albert és Weöres Sándor költeménye hangzik el. Közreműködik Wiedemann Bernadett, Tatai Nóra és Papp Viktor énekművész, Benkő Péter színművész, valamint Nagy Márta zongoraművész, a műsor szerkesztője.

A magyar dal napja 2008-ban indult útjára. Budapesten 2018 óta minden évben a Pesti Vigadó is otthonául szolgál a sorozatnak ismert énekesek, színművészek és hangszeres zenészek közreműködésével, múlt századi és mai zeneszerzők 19-20. századi magyar költők verseire komponált dalaival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában