Egység

2022.08.23. 14:50

Megkezdődött a marosvásárhelyi magyar kulturális fesztivál

Színes programokkal és napi két koncerttel várják a látogatókat. A rendezvény fellépői között Ákos, Beatrice és a Punnany Massif is színpadra lép.

A fejlődés, az együttműködés és a közösségépítés szavak írják le legjobban az eseménysort

Forrás: forgatag.ro

Megkezdődött a marosvásárhelyi magyar kulturális fesztivál, amely vasárnapig kínál programokat és kikapcsolódási lehetőséget részt vevőknek.

A Vásárhelyi Forgatag rendezvénysorozat hat napján 21 helyszínen összesen 304 programmal várják a közönséget. A rendezvény 25 civil szervezet és számtalan intézmény együttműködése révén jött létre. 

Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke a magyar közösség legnagyobb rendezvényének nevezte a sajtótájékoztatón a Vásárhelyi Forgatagot, amely programjai és a résztvevők által messze túlnőtte a megye határait. A Maros Megyei Tanács által működtetett kulturális intézmények csaknem mindegyike partnere a forgatagnak.

néptáncos gyerekek
A rendezvény 25 civil szervezet és számtalan intézmény együttműködése révén jött létre
Forrás: forgatag.ro

A forgatag keretében csütörtöktől esténként napi két koncertet is tartanak, eleinte a várban felállított színpadon, vasárnap pedig a főtéren. A várban olyan együttesek lépnek fel, mint az Apostol, a Compact, az Első Emelet és a Punnany Massif. A főtéren vasárnap este a Beatrice, majd Ákos ad koncertet.

Az első forgatag megrendezésekor még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a város központjába hívják a közönséget, idén azonban már második alkalommal ez lehet az egyik helyszín. A fejlődés, az együttműködés és a közösségépítés szavak írják le legjobban az eseménysort – idézte fel Soós Zoltán, a város független polgármestere.

 

Nagy Feró, a Beatrice frontemberének üzenete a Forgatagozóknak:

A Vásárhelyi Forgatag hivatalos megnyitója csütörtökön este lesz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, ahol a Magyar Állami Népi Együttes előadását tekinthetik meg az érdeklődők Idesereglik, ami tovatűnt - Óda az énekes madárhoz címmel.

Részletes programért kattintson ide.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában