Rejtélyes világ

2022.07.08. 11:22

Novák Katalin roma fiatalokkal nézte meg a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítását (videó)

A köztársasági elnök közösségi oldalán osztotta meg élményeit a közös múzeumlátogatásról.

„Cigány szakkollégista fiatalokkal Bosch rejtélyes világába pillanthattunk be a Szépművészeti Múzeumban. Örömmel beszélgettem velük a tárlatról, és a kiállítás kapcsán a hitükről, küzdelmeikről, sikereikről. Ők azok a cigány egyetemistáink, akik a keresztény roma szakkollégiumoktól kapnak támogatást a mindennapokban. Igazi fiatalok, tele vannak életkedvvel, tudásvággyal és kíváncsisággal. A tárlatot bejárva beszélgetés közben a művésztől, és egymástól is tanultunk” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében az államfő.

Novák Katalin emlékeztetett, Közép-Európa valaha volt legnagyobb Bosch-kiállítását már több mint kétszázezren látogatták meg. „Ezek az alkotások nemcsak számos művészgenerációt inspiráltak már, hanem olyan témákat dolgoznak fel, melyek máig foglalkoztatják az emberiséget: az emberi természet, a hit és az emberi élet megpróbáltatásai, a túlvilág és a végítélet” – írta.

A nehéz, szinte provokatív képek világában is felvetődik a kérdés, hogyan tudunk az emberi talentumainkkal gazdálkodni, a közösségünktől nem csak elvenni, hanem adni is. A roma fiatalok kérdéseivel és hittel teli válaszaival indulok tovább, biztatva mindenkit, hogy nézze meg a kiállítást

– zárta bejegyzését Novák Katalin.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában